Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 10:40

  ΤΕΡΝΑ: Έκδοση εγγυητικής επιστολής €48 εκατ για την κατασκευή του αερολιμένα στο Καστέλι

  ΤΕΡΝΑ: Έκδοση εγγυητικής επιστολής €48 εκατ για την κατασκευή του αερολιμένα στο Καστέλι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 48 εκατομμυρίων ευρών για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου προχώρησε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (εταιρεία του  Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) μέσω του ασφαλιστικού προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων – Surety Bonds. Η έκδοση της εν λόγω εγγυητικής επιστολής έλαβε χώρα μέσω του νέου εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων της INTERAMERICAN Achmea Group για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνεργασία με την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers . 

  Το κόστος κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην περιοχή του Καστελίου που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αερολιμένα "Ν. Καζαντζάκης" ανέρχεται στα 480 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ΤΕΡΝΑ Α.E. . Σημειώνεται ότι η σύμβαση παραχώρησης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι προβλέπει και τη μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση των οδικών προσβάσεων σύνδεσης του αεροδρομίου με τον Βόρειο και Νότιο Οδικό άξονα της Κρήτης. Στην εταιρεία παραχώρησης του έργου συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,9%), η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η ινδικών συμφερόντων GMR Airports Ltd (21,64%). Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια τριανταπέντε έτη από την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης (06/02/2020) και συμπεριλαμβάνει την πενταετή περίοδο μελέτης-κατασκευής.

  Εν μέσω της επικείμενης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια οικονομία, οι όμιλοι  που δραστηριοποιούνται σε αμυντικούς και παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας (π.χ. ενέργεια, υποδομές), με ισχυρό και υγιές επενδυτικό πλάνο σε αποδοτικές και παραγωγικές  επενδύσεις είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης και θα συμβάλλουν θετικά και πολλαπλασιαστικά στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Ένας από αυτούς τους ομίλους πιστεύουμε ότι είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

  Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2017 από την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers σε συνεργασία με την Interamerican  Achmea Group και μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί αιτήματα για πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης. Πρόκειται για ένα προϊόν διεθνούς βεληνεκούς, το οποίο  μάλιστα, όπως παρατηρείται παγκοσμίως, διατηρεί σημαντικά μερίδια αγοράς και αφορά στην έκδοση εγγυητικών επιστολών αποκλειστικά από Ασφαλιστικές Εταιρείες με εγγυημένα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 900 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ