Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Μαϊ-2020 08:14

  ΔΕΗ: "Κίνητρα εξόδου" για τους εργαζόμενους των λιγνιτικών που κλείνουν

  ΔΕΗ: "Κίνητρα εξόδου" για τους εργαζόμενους των λιγνιτικών που κλείνουν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Κίνητρα για την έξοδο από την επιχείρηση περίπου 700 έως 1000 εργαζόμενους συμφώνησε η διοίκηση της ΔΕΗ με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά η απολιγνιτοποίηση καθώς και η απόσυρση της λειτουργίας των ζημιογόνων και ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

  Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές τηλεδιασκέψεις μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Γ. Στάσση. Αντικείμενο των τηλεδιασκέψεων ήταν οι μετακινήσεις προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου και του ΑΗΣ Αμυνταίου. Κατά την τηλεδιάσκεψη ωστόσο αποκαλύφθηκε από πλευράς διοίκησης και έγινε δεκτό από τους εκπροσώπους των εργαζομένων το πρόγραμμα νέων κινήτρων που θα θεσπίσει η εταιρεία για τους εργαζόμενους που σήμερα απασχολούνται στις μονάδες και έχουν θεμελιώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

  Συγκεκριμένα η πρόταση της διοίκησης είναι να καταβληθεί στους εργαζόμενους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος ποσό ύψους 20 χιλιάδων ευρώ πλέον της νόμιμης αποζημίωσης ύψους 15 χιλιάδων ευρώ που δικαιούνται.

  Υπογραμμίζεται ότι από την υλοποίηση του προγράμματος η εταιρεία θα έχει σημαντικό όφελος αφενός από τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας, αφετέρου από την απόσυρση των ζημιογόνων μονάδων λιγνίτη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, οι αιτήσεις για να επωφεληθούν του προγράμματος οι δικαιούχοι αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τις 31 Ιουλίου με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος της εθελουσίας μέχρι τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ