Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 08:17

  Νέες ευκαιρίες και έργα αναζητά η SpaceHellas

  Νέες ευκαιρίες και έργα αναζητά η SpaceHellas
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Συγκρατημένα αισιόδοξη παραμένει η διοίκηση της SpaceHellas για το 2020, αν και όπως σημειώνει, η πανδημία του κορονοϊού επιβράδυνε σε ένα βαθμό την αναπτυξιακή πορεία της νέας χρονιάς.

  Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceHellas Γιάννης Μερτζάνης στο Capital.gr, η εταιρεία συνεχίζει και φέτος να μεγαλώνει τη γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών της δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων και δικτύων. Η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μέσω cloud, ειδικά τώρα που με την πανδημία του κορονοϊού πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί αναπτύσσουν συστήματα απομακρυσμένης εργασίας.

  Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και ο τομέας της κυβερνοασφάλειας. Πέρσι η SpaceHellasολοκλήρωσε και την δεύτερη φάση επένδυσης στην ολλανδική εταιρεία Web-IQ B.V., η οποία ειδικεύεται σε λύσεις cybersecurity. "Όσο αυξάνεται η απομακρυσμένη πρόσβαση τόσο μεγαλύτερη σημασία αποκτά για τις εταιρείες η ασφάλεια των δεδομένων”, σημειώνει ο κ. Μερτζάνης.

  Η διοίκηση της εταιρείας αποφεύγει να προχωρήσει σε σαφείς προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. "Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2019 είχαμε πει πως στόχος είναι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες κατά το τρίτο τρίμηνο όπου θα φανούν οι επιπτώσεις την πανδημίας στην οικονομία και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα”, δηλώνει από μεριάς του ο κ. Γιάννης Δουλαβέρης, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

  Ο κ. Μερτζάνης πάντως βλέπει πως παρά τις όποιες καθυστερήσεις τόσο στην υλοποίηση όσο και στον ανάληψη νέων έργων, ο σχεδιασμός του Δημοσίου όσο και ο σχεδιασμός των μεγάλων οργανισμών και επιχειρήσεων για έργα πληροφορικής δεν σταματά. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο "η τεχνολογία ήταν στο επίκεντρο όλων των δράσεων μέχρι τώρα αλλά και στην προετοιμασία για την επόμενη ημέρα”.

  Η SpaceHellas συνεχίζει και την δραστηριοποίηση στο εξωτερικό από το οποίο προέρχεται το 10% με 12% των εσόδων της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Κύπρο αλλά όπως είπε ο επικεφαλής της εταιρείας:"Δεν στοχεύουμε σε κάποια συγκεκριμένη αγορά του εξωτερικού, πηγαίνουμε εκεί που πηγαίνουν οι πελάτες μας”.

  Τα έργα του 2020

  Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές το 2019 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφθηκε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, έτσι το 2020 μπήκε με ένα σημαντικό αριθμό συμβάσεων και υψηλό ανεκτέλεστο έργων.

  Για το 2020 η εταιρεία έχει αναλάβει έργα για λογαριασμό μεταξύ άλλων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και για το αεροδρόμιο της Κύπρου.

  Η SpaceHellas συμμετέχει ενεργά και στην υλοποίηση του μεγάλου έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ για την παροχή αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Ειδικότερα η εταιρεία συμμετέχει στις κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει δυο σημαντικά υποέργα της δράσης. Το πρώτο αφορά τις Υποδομές Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης και Καλωδίωσης με προϋπολογισμό 134,8 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο περιλαμβάνει τις Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA, προϋπολογισμού 21,6 εκατ. ευρώ.

  Η εταιρεία επίσης αναμένεται να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό-μαμούθ ύψους 515 εκατ. ευρώ για το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, Διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους. Η SpaceHellas έχει ενταχθεί στο σχήμα του βελγικού ομίλου Zetes που θα είναι ένας από τους διεκδικητές του έργου. Πρόσφατα δόθηκε άλλη μια παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

  "Πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω και του κορονοϊου αλλά βλέπουμε ότι η διαδικασία προχωράει. Εμείς ετοιμάζουμε κανονικά τον φάκελο μας", σημειώνει ο κ. Μερτζάνης. 

  kostaskets@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ