Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 07:30

  Η καραντίνα ωφέλησε τους συνεργάτες του Douleutaras.gr

  Η καραντίνα ωφέλησε τους συνεργάτες του Douleutaras.gr
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Η καραντίνα και η στροφή στις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ωφέλησε και την ηλεκτρονική πλατφόρμα Douleutaras.gr, που λειτουργεί ως marketplace εξεύρεσης τεχνιτών και ειδικών.

  Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της πλατφόρμας, Ανδρέα Γραμμάτη, στο διάστημα 25/4-8/5 καταγράφηκε αύξηση κατά 50% στην επισκεψιμότητα, αλλά και αύξηση 103% στα αιτήματα εργασιών. Ενώ μόνο μέσα σε μια ημέρα, στις 11 Μαΐου, η πλατφόρμα δέχθηκε 1.000 αιτήματα εξυπηρέτησης από ειδικούς τεχνίτες, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ, και καταγράφοντας αύξηση κατά 150%.

  Όπως είπε χθες ο κ. Γραμμάτης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, και πριν το lockdown καταγραφόταν αύξηση στην αναζήτηση και εξεύρεση ειδικών τεχνιτών μέσω του internet.

  Από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία τον Ιανουάριο του 2020 προέκυψε πως το 76% που απάντησαν στην έρευνα ανέφερε ότι πρόθεσή τους είναι να χρησιμοποιήσουν την online υπηρεσία με το 57% να δηλώνει ότι πρώτο κριτήριο είναι η ασφάλεια. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η πλατφόρμα ερχόταν δεύτερη σε διαδικτυακή αναζήτηση (30%) έναντι 32% των αναζητήσεων μέσω Google.

  Πάντως η "ψηφιακή" αγορά υπηρεσιών παραμένει μικρή έναντι της παραδοσιακής η οποία αποτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως στην Ελλάδα.

  Από την ίδρυσή της, το 2015 μέχρι σήμερα η Douleutaras.gr, έχει συνεργαστεί με 3.700 τεχνίτες που έχουν εξυπηρετήσει, ενώ έχει επεξεργαστεί 600.000 αιτήματα (από επισκευές ηλεκτρολογικές/υδραυλικές, διάφορες βελτιωτικές εργασίες για το σπίτι, μετακομίσεις, συντήρηση κλιματισμών, καθαρισμούς κ.ά.), που αντιστοιχούν τζίρο 120 εκατ. ευρώ  εκ μέρους των τεχνιτών.

  Το 2019, ο τζίρος των επαγγελματιών ανήλθε σε 42,5 εκατ. ευρώ. Σε ερώτηση του Capital.gr πόσοι  επαγγελματίες έχουν αποχωρήσει ή έχουν απορριφθεί από την πλατφόρμα, ο επικεφαλής της εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το 1/6 των συνεργατών. Αναφορικά με την προμήθεια, που λαμβάνει η πλατφόρμα, αυτό υπολογίζεται επί τη βάσει του ποσού που δηλώνει κάθε επαγγελματίας, ενώ το marketplace δεν επεμβαίνει στον καθορισμό κοστολόγησης κάθε εργασίας. 

  Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2015, έχει αντλήσει συνολικά 4 εκατ. ευρώ σε διάφορους κύκλους χρηματοδότησης, όπου πέραν της ομάδας των ιδρυτών, μερίδιο με equity διατηρούν Venture Capitals της Τράπεζας Πειραιώς, το ιδιωτικό VC, Venture Friends και προσωπικά ο επενδυτής Απόστολος Αποστολάκής, αλλά και άλλοι ιδιώτες επενδυτές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ