Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 07:39

  Μπρα ντε φερ για τα ενοίκια στην εστίαση

  Μπρα ντε φερ για τα ενοίκια στην εστίαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Την εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου, με τον οποίο μέχρι σήμερα καθορίζονται οι επαγγελματικές μισθώσεις, ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος, αίτημα το οποίο εξετάζει η κυβέρνηση.

  Μεταξύ αυτών και οι εκπρόσωποι του κλάδου της μαζικής εστίασης, οι οποίοι, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν τη Δευτέρα το πρωί με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ζήτησαν να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, ανέφεραν στο Capital.gr πηγές με γνώση.

  Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης προτείνουν να υπάρξει μείωση για το 2020, των επαγγελματικών μισθώσεων, αντίστοιχη με την πτώση του τζίρου της κάθε επιχείρησης και με σημείο αναφοράς τον τζίρο που είχαν τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

  Πρόταση η οποία βρίσκει κάθετα αντίθετη την ΠΟΜΙΔΑ. "Εμείς δεν δεχόμαστε τέτοια πρόταση", είπε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς μιλώντας στο Capital.gr.

  Ο κ. Παραδιάς ανέφερε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί το μέτρο της αναγκαστικής μείωσης που επιβλήθηκε με την ΠΝΠ, είπε πως ο καθένας επαγγελματίας μπορεί να δηλώνει ότι τζίρο θέλει, και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται αυθαίρετα μειώσεις από την πλευρά των ενοικιαστών.

  "Εμείς υποστηρίζουμε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις", είπε σημειώνοντας: "κανείς ιδιοκτήτης δεν θέλει να χάσει τον ενοικιαστή του ούτε να ρισκάρει να μείνει ξενοίκιαστο το ακίνητό του".

  Το θέμα των ενοικίων πάντως δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης.

  Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα του κλάδου διαχρονικά. Θέμα το οποίο επανέφεραν ζητώντας να υπάρξει αποκλικάμωση από το 13% στο 11%, αν και οι εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι η μείωση στον ΦΠΑ θα γίνει στα ροφήματα και στον καφέ που είναι σήμερα στο 24% και θα μειωθεί στο 13%. Ανέφεραν πως με τη μείωση του ΦΠΑ θα στηριχθεί ο κλάδος και οι καταναλωτές, στους οποίους όπως υποστήριξαν θα περάσει η μείωση.

  Μέτρο το οποίο, αν περάσει, θα έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, στην καλύτερη περίπτωση έως το τέλος του έτους, εκτιμούν πηγές που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε και το θέμα της επιδότησης του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ