Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 13:47

  Επιστολή ΕΕΑ προς Μητσοτάκη: Να ανοίξουν οι χώροι εστιάσης νωρίτερα από 1η Ιουνίου

  Επιστολή ΕΕΑ προς Μητσοτάκη: Να ανοίξουν οι χώροι εστιάσης νωρίτερα από 1η Ιουνίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίσπευση της ημερομηνίας επανέναρξης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τηρώντας παράλληλα τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμαλητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, δηλώνοντας παράλληλα ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει και στο να μειωθούν τα φαινόμενα συναθροίσεων σε σημεία που δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν.

  Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χατζηθεοδοσίου προς τον πρωθυπουργό:

  Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, καταγράφονται εικόνες συνάθροισης πολλών πολιτών σε πλατείες και άλλους ελεύθερους χώρους. Κρίνοντας μάλιστα από τις απόψεις επιστημόνων αλλά και κυβερνητικών στελεχών, υπάρχει έντονη ανησυχία επειδή ακριβώς πρόκειται για συγχρωτισμό σε χώρους που δεν υπάρχει καμία υποδομή και δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν περιορισμοί. 

  Με αυτά τα δεδομένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκτιμά ότι είναι καλύτερο και για τη δημόσια υγεία αλλά και για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας που έχει πληγεί βαθύτατα από την πανδημία, να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης. Οι κανονισμοί που θα ισχύσουν και τα μέτρα προφύλαξης που θα ληφθούν, όπως η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των φαινομένων συνάθροισης σε σημεία που σήμερα δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα ταχύτερης επαναλειτουργίας σε ένα κλάδο που είναι κομβικός για την ελληνική οικονομία αλλά και την απασχόληση. Ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με την ύφεση να είναι προ των πυλών, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης. 

  Ως Επιμελητήριο έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε στον μέγιστο βαθμό τις απόψεις των ειδικών. Είναι όμως υποκριτικό να εμμένουν ορισμένοι σε μέτρα που δεν έχουν κανένα όφελος για την κοινωνία και την οικονομία, ειδικά από την στιγμή που η άρση τους θα μπορούσε να βοηθήσει στην κίνηση των πολιτών με κανόνες και προφύλαξη, άρα και στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ