Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 07:54

  Ανεβάζει ρολά το Smart Park-Οι επιπτώσεις του lockdown

  Ανεβάζει ρολά το Smart Park-Οι επιπτώσεις του lockdown
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 200 χιλιάδες ευρώ ανά μήνα τοποθετεί η Reds την επίδραση στα μεγέθη της λόγω της μείωσης των ελάχιστων εγγυημένων ενοικίων επαγγελματικής μίσθωσης στο 60%, μέτρο που υιοθέτησε η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων για το σύνολο των μισθωτών της στο εμπορικό κέντρο Smart Park. 

  Ωστόσο, η επίδραση στα οικονομικά μεγέθη αναμένεται να μετριαστεί, καθώς το Smart Park, που ανήκει στην κατηγορία των υπαίθριων εμπορικών κέντρων, ξεκινάει να λειτουργεί, πλήρως, σήμερα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα malls τα οποία έχει προγραμματιστεί να ανεβάσουν ρολά την 1η Ιουνίου.

  Ήδη, την περασμένη εβδομάδα είχε τεθεί σε λειτουργία αριθμός καταστημάτων, όπως Admiral, Intersport, Τhe Αthlete’s Foot Decathlon, το βιβλιοπωλείο Nakas Bookhouse, το κατάστημα οπτικών Mark Aalen, Kiosky's, Ελλάς Μέλαθρον καφέ και McDonald’s (για take away).

  Τα μεγέθη  

  Το 2019 παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας του Smart Park κατά 9% περίπου σε σχέση με το 2018, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 13%, μέγεθος που περιλαμβάνει τη δεύτερη φάση του πολυχώρου, εμβαδού 15.200 τ.μ., που τέθηκε σε εμπορική λειτουργία τον Νοέμβριο του 2019.

  Περίπου 11.000 τ.μ., ήτοι ποσοστό 80% του συνόλου της μισθωτικής επιφάνειάς του νέου τμήματος είναι μισθωμένα, με την εταιρεία να συνεχίζει τις επαφές με πιθανούς μισθωτές ώστε να μισθώσει και το υπολειπόμενο 20% των νέων κτιρίων, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για το 2019.

  Το Cambas Park

  Σχετικά με την έτερη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη της εταιρείας, το "Cambas Park", η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης, με την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

  Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής και σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Αναμένεται η αποστολή του σχεδίου Π.Δ. στο ΣτΕ, για έλεγχο, έγκριση και δημοσίευση του ΦΕΚ, το οποίο θα επιτρέπει την υλοποίηση της ανάπτυξης του "Cambas Park", με την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

  dimitris.delevegos@capital.gr

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ