Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 17:46

  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίπλα στους ανθρώπους της

  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίπλα στους ανθρώπους της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την προστασία και την υποστήριξη των ανθρώπων της. Για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας. H υποστήριξη στην εργασία, οι πρωτοβουλίες για την ευεξία και η ψυχολογική στήριξη.

  Οι μεγάλες εταιρείες δεν φαίνονται μόνο από τα νούμερα, τους ισολογισμούς και τα μερίδια αγοράς τους. Οι μεγάλες εταιρείες είναι αυτές που στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους τους και στην κοινωνία.

  Πόσω μάλλον, σε μια εποχή, όπως η σημερινή, όπου η στήριξη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Και αυτό το γνωρίζει καλύτερα η Coca-Cola Τρία Έψιλον, κορυφαίος εργοδότης για το 2020, που από την αρχή αυτής της κρίσης υλοποιεί ένα πολύπλευρο πλάνο με ενέργειες, πρωτοβουλίες και επικοινωνίες για να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους της κάθε στιγμή.

  Ακολουθώντας τις συστάσεις της πολιτείας διασφάλισε άμεσα πως οι άνθρωποί της εργάζονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Όρισε  αυστηρά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης σε κάθε βήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να στηρίξει απρόσκοπτα τις ανάγκες της αγοράς και εξέλιξε τις εργασίες γραφείου και τις συναντήσεις της διαδικτυακά. Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα "Μένουμε Ενωμένοι" η εταιρεία φροντίζει  για την ευεξία και την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων της και παρέχει στους ηγέτες της τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειρίζονται με ενσυναίσθηση τις ομάδες τους.

   

   

  Όπως λέει και η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού: "Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα ο ένας στον άλλον. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να εργαζόμαστε με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και παρέχουμε ένα πλαίσιο στήριξης, με πρωτοβουλίες, εργαλεία και ενέργειες που θα βοηθήσουν όλους να διαχειριστούν τις προκλήσεις της νέας καθημερινότητας. Εστιάζουμε στη σύνδεση των ανθρώπων μας μέσα από τη δημιουργία κοινών νέων εμπειριών και την ανταλλαγή των καθημερινών μοναδικών ιστοριών τους.  Έτσι ενισχύουμε την αισιοδοξία και την ενότητα που έχουμε χτίσει εδώ και χρόνια μέσα στην κουλτούρα και τις αξίες μας, ενώ παράλληλα εξελίσσουμε τις ηγετικές συμπεριφορές που στηρίζουν την ενδυνάμωση, τη συμπερίληψη, την αμεσότητα στη λήψη αποφάσεων, τον ανοιχτό διάλογο και την εμπιστοσύνη."

  Ποιοί είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος "Μένουμε Ενωμένοι":

  - Διασφάλιση της υγείας και ενίσχυση της ασφάλειας που νοιώθουν οι άνθρωποί μας
  - Ψυχολογική υποστήριξη, τόνωση της ευεξίας και της θετικότητας
  - Υιοθέτηση νέων τρόπων εργασίας, όπως της τηλεργασίας, ανάπτυξη νέων απαραίτητων δεξιοτήτων και εξέλιξη της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης με θετικό αντίκτυπο 
  - Συμμετοχή των εργαζομένων στην κοινωνική συμβολή μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς.

  pin

  Ενδεικτικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη περίοδο της κρίσης, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας συνδέεται κάθε Παρασκευή με όλους τους εργαζόμενους και τους ενημερώνει για τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες, χτίζοντας ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

  Επίσης πραγματοποιούνται ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια και στιγμές θετικής ομαδικής διάδρασης. Όπως ανοιχτές ομιλίες με καταξιωμένους και ευρέως αναγνωρισμένους ειδικούς στους τομείς της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας για ενημέρωση και συζήτηση. Διαδικτυακά σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η εργασία εξ αποστάσεως. Ομιλίες για την ηγεσία στην περίοδο της κρίσης και για την επόμενη μέρα ενώ υπάρχουν και στιγμές χαλάρωσης όπως το σεμινάριο μαγειρικής "Μαγειρεύουμε μαζί για το Πασχαλινό τραπέζι μας".

  Αλλά οι δράσεις δεν σταματούν εδώ. Οι εσωτερικοί οδηγοί ανανεώνονται συστηματικά, καλύπτοντας επίκαιρα θέματα όπως προφύλαξη & ασφάλεια, συμβουλές mindfulness και ψυχικής υγείας και tips για αποδοτικότερη εργασία και συνεργασία εξ αποστάσεως.

  pin

  Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο email υποστήριξης για την άμεση εξυπηρέτηση των συναδέλφων αναφορικά με μέτρα και διαδικασίες της εταιρείας αυτή την περίοδο, καθώς και καθημερινά ζωντανά sessions με συμβουλές τεχνικής υποστήριξης για όσους εργάζονται από το σπίτι. 

  Ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί η ομάδα δικτύωσης μεταξύ των συναδέλφων της εταιρείας στο Yammer, με στόχο την ενίσχυση της θετικής διάθεσης, της σύνδεσης και την έμπνευση της ομάδας μέσα από καθημερινές ιστορίες συναδέλφων για το πως η κρίση αυτή τους έχει ενδυναμώσει, ομαδικά chat και εβδομαδιαία challenges κ.α.

  Αλλά και το εθελοντικό πρόγραμμα και η προσφορά στην κοινωνία: Η ομάδα εθελοντών της εταιρείας στηρίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που υλοποιούν οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ