Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 08:16

  Volkswagen: Αναζητεί επενδυτικό προορισμό στα ελληνικά νησιά

  Volkswagen: Αναζητεί επενδυτικό προορισμό στα ελληνικά νησιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Θετική στο να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία πεδίου δοκιμών αυτόνομης οδήγησης σε ελληνικό νησί, εμφανίζεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Η VW έχει ήδη εκπονήσει τη σχετική μελέτη, εξετάζοντας διάφορα σενάρια ως προς το μέγεθος του νησιού στο οποίο θα γίνουν οι δοκιμές για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο κατά πληροφορίες, φέρεται να προκρίνει τη λύση ενός νησιού μικρού μεγέθους. 

  Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης εξετάζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μπορέσει να γίνει η επιλογή. 

  Όπως είχε γίνει γνωστό τον Φεβρουάριο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων και αναμένεται να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, με αντικείμενο τη δημιουργία υποδομής τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έξυπνο νησί που θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

  Μάλιστα τότε κλιμάκιο ειδικών της Volkswagen είχε επισκεφθεί τη Θάσο, συνοδεία του αρμόδιου για την οικονομική διπλωματία υφυπουργού Κ. Φραγκογιάννη. Μία από τις προϋποθέσεις πάντως για να καταστεί εφικτή η επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα είναι να θεσπιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 5, δηλαδή χωρίς οδηγό, όπως ισχύει σήμερα μόνο σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

  Σε περίπτωση που τελικώς δοθεί το πράσινο φως και προχωρήσει η γερμανική επένδυση, η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές σε οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει κέντρο για την ευρύτερη δραστηριοποίηση της Volkswagen στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως έχει συμβεί με αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα σε άλλες χώρες.

  H Volkswagen είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται γνωστές φίρμες αυτοκινήτων όπως η Porsche, η Audi, η Bentley,  η Bugatti, η Lamborghini και η Ducati, η Seat, η Scania και η Man. Το 2019 η εταιρεία είχε πωλήσεις 10,93 εκατομμυρίων οχημάτων με την αξία των πωλήσεων επιβατηγών αυτοκινήτων να φτάνει στα 88,4 δισ. ευρώ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ