Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 11:16

  QCM: O CFO της Akazoo ήταν "ελεγκτής" της Globo

  QCM: O CFO της Akazoo ήταν "ελεγκτής" της Globo
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την "επίθεση" στην Akazoo συνεχίζει η Quintessential Capital Management (QCM) βάζοντας στο στόχαστρο τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της εταιρείας Pierre Schreuder. 

  Όπως αναφέρει στη νέα της έκθεση η QCM, o Schreuder ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος (Nominated Advisor ή NomAd) της Globo όταν αποκαλύφθηκε από το fund του Γκάμπριελ Γκρέκο ότι η εταιρεία εξαπατούσε τους μετόχους της, καθώς είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο εικονικών εταιρειών-πελατών της μέσω των οποίων "φούσκωνε” τα έσοδά της. 

  Σύμφωνα με την QCM, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Globo, το 2015, ο Pierre Schreuder λειτουργούσε ως εντεταλμένος σύμβουλος εκπροσωπώντας την RBC Capital Markets για την οποία δούλευε έως το 2017. 

  Σημειώνεται ότι σκοπός του NomAd είναι να ελέγχει μια εταιρεία εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά (AIM) του Λονδίνου όπως ήταν η Globo. "Ο CFO της Akazoo απέτυχε στα καθήκοντα που είχε αναλάβει ως NomAd. Ως αποτέλεσμα οι μέτοχοι της Globo Plc έχασαν το 100% της επένδυσής τους λόγω της απάτης που δεν εντοπίστηκε”, αναφέρει η νέα έκθεση της QCM. 

  Υπενθυμίζεται ότι η QCM εξέδωσε την προηγούμενη Δευτέρα έκθεση κατά της Akazoo υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων αποτελεί ένα σχέδιο πλουτισμού της διοίκησης εις βάρος των μετοχών της. Μέχρι στιγμή η Akazoo δεν έχει απαντήσει ουσιαστικά στις κατηγορίας ανακοινώνοντας απλά τη δημιουργία μιας "ειδικής επιτροπής διερεύνησης”

  H QCM, τέλος, αναφέρει ότι ενδεχομένως να δημοσιεύσει και άλλα έγγραφα σχετικά με την Akazoo στο μέλλον. 

  Κώστα Κετσιετζής

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ