Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 22:39

  Generali: Υποστηρικτικά μέτρα για μικρές επιχειρήσεις

  Generali: Υποστηρικτικά μέτρα για μικρές επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Generali, επιθυμώντας να συμβάλλει στην υποστήριξη του κλάδου των μικρών επιχειρήσεων στις παρούσες συνθήκες, με σημερινή εγκύκλιο προς τους συνεργάτες της γνωστοποιεί ότι προχωρά στην ενεργοποίηση ειδικής επιδότησης, αναλαμβάνοντας η ίδια να καλύψει μέρος των ασφαλίστρων για την περίοδο που οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

  Στόχος της Generali είναι να ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας και να συνδράμει στην ομαλότερη προσαρμογή στην κανονικότητα.

  Οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι και η διαδικασία ενεργοποίησης της επιδότησης αναλύονται παρακάτω.

  Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την ειδική επιδότηση στα ασφάλιστρά τους

  Την επιδότηση δικαιούνται οι μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι τα 50 άτομα, οι οποίες πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  - Διαθέτουν πρόγραμμα ασφάλισης επιχειρήσεων της Generali, και συγκεκριμένα το Business Sense, Business Dynamic ή Business Value

  - Συγκαταλέγονται, με σχετικές αποφάσεις του Κράτους, στις πληττόμενες από την εξάπλωση του κορονοϊού επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) και

  -Έχουν δηλώσει στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές την αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας

  Πώς υπολογίζεται το ποσό της επιδότησης. Πως ενσωματώνεται στο ασφάλιστρο

  Το ποσό της επιδότησης υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ασφαλίστρων που καταβάλλονται σε ετήσια βάση από κάθε Ασφαλισμένο, για το σύνολο των ασφαλιστηρίων της συγκεκριμένης κατηγορίας, και αντιστοιχεί σε ασφάλιστρα περίπου δυο μηνών.

  Το ποσό αυτό συμψηφίζεται στο ασφάλιστρο της αμέσως επόμενης δόσης.

  Ποια είναι η διαδικασία ένταξης; Τι δικαιολογητικά / έγγραφα απαιτούνται

  Οι ασφαλισμένοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται πιο πάνω, καλούνται να μεταβούν στην ιστοσελίδα της Generali και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στον σχετικό σύνδεσμο https://www.generali.gr/el/smes-covid-19-discount/

  Για την έγκριση επιδότησης ο ασφαλισμένος θα πρέπει να:

  - Υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση στην Generali, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία, και να

  - Αναρτήσει στο σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, το αποδεικτικό της δήλωσης που υπέβαλε στην ΕΡΓΑΝΗ /ΑΑΔΕ, με την οποία δηλώνει την αναστολή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

  Με την παραλαβή της αίτησης, και κατόπιν σχετικού ελέγχου της εταιρείας, ο αιτών θα λαμβάνει απαντητικό email, όπου θα ενημερώνεται για την έγκριση της αίτησης του, το ποσό της επιδότησης που δικαιούται και τα επόμενα βήματα.

  Σχετική ενότητα με τις πιο πάνω πληροφορίες και κατευθύνσεις, έχει αναρτηθεί στη σελίδα www.generali.gr όπου θα βρίσκεται διαθέσιμη και η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αιτήσεων.

  Αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα υπάρξει συμπληρωματική ενημέρωση με πρακτικές οδηγίες ως προς τη διαδικασία συμψηφισμού της επιδότησης κατά την εξόφληση των ασφαλιστηρίων.

  Σημειώνεται ότι η ειδική επιδότηση ισχύει αυστηρά και μόνο για τις επιχειρήσεις που πληρούν τις πιο πάνω αναγραφόμενες προϋποθέσεις, και για αιτήσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην Generali, έως τις 31/05/2020.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ