Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 19:49

  Μέχρι τις 31/5 η αναστολή των εργοδοτικών υποχρεώσεων στο "Εργάνη'' και η τηλεργασία

  Μέχρι τις 31/5 η αναστολή των εργοδοτικών υποχρεώσεων στο "Εργάνη'' και η τηλεργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δυνατότητα αναστολής των υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" αλλά και της τηλεργασίας έως τις 31/5 προβλέπει Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. 

  Συγκεκριμένα προβλέπει :

  - Παράταση αναστολής υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας 

  Η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ" του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν την πραγματοποίησή τους, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 1α του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου 2020.

  - Παράταση δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας

   Η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (Α'55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου 2020".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ