Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 15:05

  Περιφέρεια Αττικής: Ποιες επιχειρήσεις εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας την πασχαλινή περίοδο

  Περιφέρεια Αττικής: Ποιες επιχειρήσεις εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας την πασχαλινή περίοδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τους ελέγχους των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής κατά την πασχαλινή περίοδο. Από τους 2.864 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Γενικές Διευθύνσεις, Δημόσιας Υγείας -Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης -Κλιματικής Αλλαγής, κατά την περίοδο έως 16 Απριλίου, τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας εμφάνισαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τροφίμων και ποτών και οι μεταφορικές επιχειρήσεις, ενώ σε 285 περιπτώσεις διαπιστώθηκε μη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

  Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης όταν ενημερώθηκε για τα στοιχεία των ελέγχων "οι παραβάτες θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη Δικαιοσύνη". "Προτεραιότητα μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και για το λόγο αυτό θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να πατάξουμε οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας και μη σύννομης συμπεριφοράς", προσέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

  Αναλυτικότερα από τους 1.420 ελέγχους της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (από 30 Μαρτίου), οι 1.082 αφορούσαν υγειονομικούς έλεγχος επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και οι 338 λοιπές επιχειρήσεις. Τα υψηλότερα ποσοστά παραβάσεων αφορούν επιχειρήσεις Διανομής -Μεταφορών, όπου από τις 34 που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις υγιεινής σε 29 περιπτώσεις. Ακολουθούν οι παρασκευαστές που πωλούν λιανική, όπου από τις 144 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 24 και το λιανικό εμπόριο, όπου σε 684 επιχειρήσεις προέκυψαν παράτυπες ενέργειες σε 29. Στους 338 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λοιπές επιχειρήσεις, τα σκήπτρα της παραβατικότητας κατέχουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα από τις 56 που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 45.

  Η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποίησε 695 ελέγχους την περίοδο 6-10 Απριλίου και 13 -16 Απριλίου και επέβαλε πρόστιμα σε 13 περιπτώσεις. Οι 10 περιπτώσεις αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ψαράδικα, μπαχαρικά, mini market, περίπτερα, ψιλικά κ.ά), όπου το πρόστιμο ήταν συνολικά 18.500 ευρώ και οι 3 λαϊκές αγορές, όπου επιβλήθηκαν 700 ευρώ.

  Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 749 ελέγχους σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία, σφαγεία κ.ά, διαπίστωσε 7 παραβάσεις και κατάσχεσε 704,7 κιλά κρέατος, ενώ σε 66 καταστήματα έγιναν συστάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ