Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 08:27

  Η 4η Ιουνίου της Creta Farms

  Η 4η Ιουνίου της Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το αργότερο έως τις 4 Ιουνίου αναμένεται ότι θα έχει εκδικασθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms, η οποία εν μέσω πανδημίας και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει φαίνεται να έχει ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους.

  Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες το μερίδιό της αλλαντοβιομηχανίας από 3% το οποίο είχε υποχωρήσει έχει τετραπλασιαστεί και πλέον ξεπερνά το 12%. Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του deal διάσωσής της υπό την Impala Hellas συμφερόντων της Bella Bulgaria του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου, πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως η ημερομηνία που έχει δοθεί για την εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης είναι η 4η Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται, αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός –η εκδίκαση είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 20 Μαρτίου αλλά λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας η ημερομηνία μετατέθηκε- να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα.

  Χθες πάντως έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τη συσταθείσα και λειτουργούσα σύμφωνα με τους νόμους της Βουλγάρικης Δημοκρατίας BELLA BULGARIA A.D.  μέσω της θυγατρικής της IMPALA HELLAS σε τμήμα του ενεργητικού και παθητικού της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΤΕΤΟ – ΦΑΡΜ Α.Ε.

  Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει, τη μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala με τη μορφή εισφοράς σε είδος. Το συνολικό "κούρεμα" στις οφειλές της Creta Farms θα αγγίζει το 64,12% και στην IMPALA HELLAS θα μεταβιβαστούν οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από την "μαύρη τρύπα" των 162.943.437,49 ευρώ με την οποία βαρύνεται σήμερα η επιχείρηση.

  Οι υπόλοιπες οφειλές ύψους 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνουν στην "παλιά" εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού. Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών της προς τις Τράπεζες, αυτές ρυθμίζονται σε 40 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 180 μηνιαίες δόσεις ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις.

  Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο επενδυτής οι πωλήσεις της Creta Farms εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 46.663.528,09 ευρώ το πρώτο οικονομικό έτος του επιχειρηματικού σχεδίου σε 130.629.945,71 ευρώ το 11ο οικονομικό έτος του σχεδίου και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα είναι 10,8%.

  Σε ότι αφορά τους συμβαλλόμενους πιστωτές και οι εκ συμβαλλόμενες Τράπεζες έχουν ήδη προβεί στην εκταμίευση του πρώτου τμήματος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ ενώ η IMPALA HELLAS, ο επενδυτής και οι συμβαλλόμενες Τράπεζες συμφώνησαν στη χορήγηση δεύτερου τμήματος ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της Creta Farms μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ