Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 14:31

  Με ποσοστό 4% στην Akazoo η DECA Investments

  Με ποσοστό 4% στην Akazoo η DECA Investments
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η DECA Investments τις τελευταίες εξελίξεις  με την Akazoo, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο του fund QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο. Mέσω του fund Diorama, η DECA Investments διατηρεί ένα μικρό ποσοστό στην Akazoo, όπως αναφέρει στο Capital.gr, ο κ. Νίκος Νανόπουλος, πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής του fund Diorama.

  "Η DECA Investments διατηρεί ποσοστό 4% στην Akazoo και δεν έχει κανένα μέλος της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις στην Akazoo. Περιμένουμε και εμείς να ανακοινωθούν οσονούπω τα αποτελέσματα της εταιρείας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ο σχεδιασμός μας ήταν να αποεπενδύσουμε πλήρως από την Akazoo, αλλά υπ΄ αυτές τις συνθήκες, η έξοδός μας από την τελευταία δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση", αναφέρει ο κ. Νανόπουλος. 

  H DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του επενδυτικού κεφαλαίου Diorama Investments Sicar, είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο του 2016 την τρίτη επένδυση του fund: μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, στην εταιρεία InternetQ Group Limited, μέσω μίας από τις μητρικές εταιρείες της InternetQ έναντι 12 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα με την επένδυση η μητρική εταιρεία θα επένδυε τα κεφάλαια στην InternetQ μέσω αύξησης κεφαλαίου.

  Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Deca Investments αποχώρησε με σημαντικό premium από την InternetQ. Η αποχώρηση της DECA και του fund Diorama υλοποιήθηκε μέσω της συγχώνευσης της Akazoo, θυγατρικής της InternetQ, με την αμερικανική εταιρεία Modern Media Acquisition Corp. και την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο NASDAQ.

  Ειδικότερα, η Akazoo εισήχθη στο Nasdaq μέσω μιας αντίστροφης συγχώνευσης τον Σεπτέμβριο του 2019, αποτελώντας στο παρελθόν θυγατρική της ελληνικής εταιρείας InternetQ. H InternetQ ήταν εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου μέχρι τις αρχές του 2016, όταν και βγήκε εκτός διαπραγμάτευσης μετά τους ισχυρισμούς για απάτη, από το βρετανικό σάιτ Shareprophets. Μετά από μια τριετία, η InternetQ προχώρησε σε απόσχιση (spin-off) με την Akazoo και την εισήγαγε στην αγορά των ΗΠΑ μέσω μιας αντίστροφης συγχώνευσης με μία εταιρεία-κέλυφος μετρητών (cash sell). 

  Όπως αποκάλυψε το Capital.gr, η Akazoo βρίσκεται στο στόχαστρο του fund QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο, το οποίο είχε αποκαλύψει την απάτη στην περίπτωση της Folli – Follie. Σύμφωνα με τον Γκρέγκο, η Akazoo αποτελεί ένα σχέδιο πλουτισμού της διοίκησης εις βάρος των μετόχων της.  Όπως επισημαίνει σε έκθεσή του το QCM, η Akazoo ισχυρίζεται ότι είναι μια επιτυχημένη πολυεθνική εταιρεία streaming μουσικής, της οποίας το μέγεθος όσον αφορά τα έσοδα, τα κέρδη και τους χρήστες ανταγωνίζεται τους γίγαντες της βιομηχανίας όπως η Pandora ή η Tidal. Ωστόσο, η QCM έχει συγκεντρώσει συντριπτικά στοιχεία, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, τα οποία υποδηλώνουν ότι η Akazoo μπορεί να είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με έδρα την Ελλάδα με αμελητέα βάση χρηστών και πωλήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ