Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 14:07

  Σε μείωση των επιστροφών του clawback προς τις επιχειρήσεις υγείας προσανατολίζεται η κυβέρνηση

  Σε μείωση των επιστροφών του clawback προς τις επιχειρήσεις υγείας προσανατολίζεται η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχέδιο παροχής οικονομικών ελαφρύνσεων μέσω της απομείωσης του clawback που επιβλήθηκε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας για το 2019 επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

  Σημειώνει πως το σχέδιο αυτό είναι στην σωστή κατεύθυνση αφού θα υποστηρίξει το σύστημα υγείας της χώρας και θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του κλάδου.

  "Η παρέμβαση αυτή καθίσταται επιβεβλημένη για τους παρόχους υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφού:

  α. Επιβαρύνθηκαν με τεράστιο αριθμό επιπλέον (νέων) εξετάσεων χωρίς την αντίστοιχη προσαύξηση του προϋπολογισμού εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης

  β. Οι προϋπολογισμοί υπηρεσιών υγείας είναι υποχρηματοδοτούμενοι από την αρχή της Ελληνικής κρίσης

  γ. Το σύστημα Υγείας της χώρας βασίζεται (και θα βασίζεται αποκλειστικά στην μετά κορωνοϊό εποχή) στην αποσυμφόρηση των δημοσίων νοσοκομείων με την μεταφορά των διαγνωστικών εξετάσεων εκτός δημοσίων δομών. Αλήθεια ποιος επιθυμεί να κάνει μια ακτινογραφία πλέον σε ένα νοσοκομείο;

  Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να απαλύνει τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο των διαγνωστικών εργαστηρίων λόγω της εφαρμογής του Clawback του 2019 διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο των εργαστηρίων όσο και του Συστήματος Υγείας της χώρας", αναφέρει ο ΠΑΣΙΔΙΚ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ