Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 07:46

  Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση στα Αστέρια Γλυφάδας

  Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση στα Αστέρια Γλυφάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Μέσα στους επόμενους μήνες, με χρονικό ορόσημο το καλοκαίρι, συναρτήσει της πορείας της πανδημικής κρίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάπλασης της έκτασης 285 στρεμμάτων Αστέρια Γλυφάδας, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia μετά την απόκτηση του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., που έχει μισθώσει το ακίνητο έως το 2081. Το έργο βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης των αρχιτεκτονικών σχεδίων, διαδικασία που θα διαδεχθεί η έκδοση των απαιτούμενων αδειών και η επιλογή, μέσω διαγωνισμού, των τεχνικών εταιρειών που θα υλοποιήσουν τις εργασίες.

  Τα αρχαιολογικά ευρήματα

  Πριν από μερικές εβδομάδες, το υπουργείο Πολιτισμού με απόφασή του ενέκρινε τη διατήρηση των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί κατά τη φάση εργασιών επανάχρηση του καφέ – μπαρ Dreams. Οι αρχαιότητες θα διατηρηθούν σε κατάχωση (σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρχαιολόγων), ενώ στο σημείο θα τοποθετηθεί και πινακίδα σήμανσης.

  Το ξενοδοχείο

  Οι εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πέντε αστέρων ξενοδοχείου που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

  Η κάλυψη των κτιρίων θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, αντιστοιχώντας σε λιγότερο από 28.000 τ.μ., με το επενδυτικό σχέδιο να αξιοποιεί την υφιστάμενη δομημένη επιφάνεια 20.000 τ.μ. 

  Το έργο θα αποτελεί τo πρώτο city resort της Αθήνας, με την επένδυση, που είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, να υλοποιεί η Grivalia management, μέλος του ομίλου Eurobank. 

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ