Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 15:20

  Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Δράσεις στήριξη της ελληνικής εξωστρέφειας για την περίοδο μετά τον κορονοϊό

  Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Δράσεις στήριξη της ελληνικής εξωστρέφειας για την περίοδο μετά τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οκτώ επιχειρηματικές αποστολές και τέσσερα Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα έχει προγραμματίσει από το φθινόπωρο και για το επόμενο εξάμηνο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σχεδιάζοντας, μεθοδικά, τις δράσεις του για την περίοδο μετά τον Covid-19, ώστε να είναι έτοιμο να συμβάλει με κάθε τρόπο στη στήριξη της ελληνικής εξωστρέφειας.

  Με την προσδοκία ότι η αναστολή δράσεων στην τρέχουσα αρνητική συγκυρία θα λήξει σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο σχεδιασμός του Επιμελητηρίου περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα δώσει την ευκαιρία σε εταιρίες διαφόρων κλάδων να καλύψουν μέρος του χαμένου εδάφους από το διεθνές lockdown των αγορών, συμμετέχοντας σε Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών και σε Επιχειρηματικές Αποστολές, στη Γερμανία καθώς και σε άλλες χώρες.

  Επιχειρηματικές αποστολές με B2B συναντήσεις

  Δεδομένου ότι, πολλές σημαντικές εκθέσεις έχουν μετατεθεί για το φθινόπωρο, το πλάνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου περιλαμβάνει τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών:

  1. Στη Διεθνή Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Πόλης, IFAT, στο Μόναχο, 6-8 Σεπτεμβρίου 2020, όπου θα συμμετάσχουν ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη διερεύνηση συνεργασιών με τρίτες εταιρίες.

  2. Στη Διεθνή Έκθεση του ναυτιλιακού κλάδου, SMM, στο Αμβούργο, 8-9 Σεπτεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή στελεχών ναυτιλιακών εταιριών και υψηλόβαθμων εκπροσώπων φορέων.

  3. Στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας, bauma CTT RUSSIA, στη Μόσχα, 10-11 Σεπτεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή εταιριών του κλάδου για την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων, που θα έχουν στο επίκεντρό τους τις εξαγωγές και τις συμπράξεις.

  4. Στη Διεθνή Έκθεση Αιολικής Ενέργειας, WindEnergy, στο Αμβούργο, 22-25 Σεπτεμβρίου 2020, για την οργάνωση B2B συναντήσεων μεταξύ ενεργειακών εταιριών.

  5. Στη Διεθνή Έκθεση Σιδηροδρομικών Οχημάτων, Συγκοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών Οχημάτων και Συστημάτων, InnoTrans, στο Βερολίνο, 23-25 Σεπτεμβρίου 2020, με επίκεντρο τις συνεργασίες ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων του τομέα μεταφορών.

  6. Στη Διεθνή Έκθεση του κλάδου real estate EXPO REAL, στο Μόναχο, 5-7 Οκτωβρίου 2020, όπου Έλληνες επιχειρηματίες θα προωθήσουν σε ξένες αγορές την ελληνική κτηματαγορά.

  7. Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Asia, στη Σιγκαπούρη, 21-23 Οκτωβρίου 2020 για προώθηση ελληνικών τουριστικών προορισμών και πακέτων σε ξένους tour operators και παράγοντες. 

  Πέρα των παραπάνω επιχειρηματικών αποστολών, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εξασφαλίζει την οργάνωση αποτελεσματικών επιχειρηματικών αποστολών μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου των 140 Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων σε 92 χώρες και σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, τα Ελληνικά Προξενεία και τις Πρεσβείες, άλλους Επιχειρηματικούς Φορείς και Συνδέσμους. Έτσι πρόκειται να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στην Ισπανία (Βαρκελώνη και Σαραγόσα), στις 13-15 Οκτωβρίου 2020, όπου προγραμματίζεται σειρά επισκέψεων στο Λιμένα Βαρκελώνης, σε μεγάλα Εμπορευματικά Κέντρα, στο πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης Zaragoza logistic Center και σε μεγάλες ισπανικές επιχειρήσεις του κλάδου, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πεδίο των logistics.

  Επιπλέον, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προγραμματίζει τον ερχόμενο χειμώνα δύο επιχειρηματικές αποστολές σε τρίτες χώρες, για Β2Β συναντήσεις με τοπικές εταιρίες εισαγωγής και διανομής, με σκοπό την προώθηση ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων. Οι επιχειρηματικές αποστολές θα λάβουν χώρα στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα της Μελβούρνης και του Σίδνεϋ και σε δύο χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

  Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα

  Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο οργανώνει τα εξής Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα:

  1. Για 4η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, ASIA FRUIT LOGISTICA, στη Σιγκαπούρη, 16-18 Σεπτεμβρίου 2020, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν επτά ελληνικές εταιρίες, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία, που ήδη διαθέτουν διεθνώς και να αυξήσουν το μερίδιό τους στις ασιατικές αγορές.

  2. Για 2η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, REISEN, στο Αμβούργο,  3-7 Φεβρουαρίου 2021, στην οποία θα παρουσιαστούν, με διαδραστικά μέσα, συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας, ενώ θα μετάσχουν και ελληνικές εταιρίες του πρωτογενούς τομέα, ώστε να προωθήσουν τα τοπικά τους προϊόντα.

  3. Για 3η συνεχή φορά στη Διεθνή Έκθεση για Logistics, Μεταφορές, IT και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, transport logistic, στο Μόναχο, 4-7 Μαΐου 2021, όπου περισσότερες από 15 ελληνικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τη δυναμική και τις αναπτυξιακές προοπτικές των εγχώριων logistics.

  4. Για 1η φορά στη Διεθνή Έκθεση για Ιδέες, Εφευρέσεις και Νέα Προϊόντα, iENA, στη Νυρεμβέργη, 29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, για προβολή νέων προϊόντων, καινοτομικών ιδεών και δικτύωση νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

  Ταυτόχρονα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα διερευνήσει το ενδιαφέρον ελληνικών εταιριών, για να εντάξει στο σχεδιασμό του Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα στις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων, που περιλαμβάνονται στις διοργανώσεις ANUGA εκτός Γερμανίας και συγκεκριμένα στην:

  - THAIFEX – Anuga Asia στην Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ), στις 22-26 Σεπτεμβρίου 2020 και

  - Wine & Gourmet Japan στην Ιαπωνία (Τόκυο), στις 14-16 Απριλίου 2021.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω δράσεις και τη συμμετοχή σε αυτές, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ. 210 64 19 026, E-Mail: y.patsiavos@ahk.com.gr  καθώς και να επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ