Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Μαρ-2020 12:16

  Η TUI προσβλέπει σε δάνειο 1,8 δισ. ευρώ

  Η TUI προσβλέπει σε δάνειο 1,8 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, με σημαντική παρουσία και στον ελληνικό τουρισμό, ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δάνειο ύψους 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να κρατηθεί "ζωντανός" ο όμιλος από τον COVID-19 που έχει παγώσει την τουριστική αγορά.

  Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής μέσω του γερμανικού δημόσιου, ως μέρος ενός τεράστιου πακέτου διάσωσης της κυβέρνησης με στόχο την προστασία των εταιρειών και των εργαζομένων.

  "Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε προϊόν ούτε έσοδα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού κολοσσού Fritz Joussen.

  Το κρατικό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της τραπεζικής πίστωσης της TUI, δίνοντάς της πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς πόρους και πιστωτικές γραμμές συνολικού ύψους 3,1 δισ. ευρώ. Για να λάβει το δάνειο, η TUI θα πρέπει να παραιτηθεί από τις πληρωμές μερισμάτων.

  Σημειώνεται πως ο γερμανικός όμιλος απασχολεί 70.000 άτομα, είναι παρόν σε περισσότερες από 100 χώρες και διαθέτει πλήθος αεροπορικών εταιρειών, κρουαζιερόπλοιων και εκατοντάδων ξενοδοχείων. Η TUI διαθέτει στην Ελλάδα 49 ξενοδοχεία είτε ιδιόκτητα είτε κοινοπρακτικά με την Atlantica Hotels & Resorts και φέρνει πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες.

  Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι αναστέλλει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του λόγο της εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα σε όλο τον κόσμο και τα μέτρα περιορισμού καθιστούν τις διακοπές αδύνατες.

  Ο Joussen επαίνεσε τη γερμανική κυβέρνηση ότι ενήργησε "γρήγορα και με τρόπο προσανατολισμένο στη λύση προς το συμφέρον των πελατών μας, των εργαζομένων και της εταιρείας".

  Η αεροπορική και τουριστική βιομηχανία είναι οι αγορές με τις υψηλότερες  απώλειες, με την πανδημία να επηρεάζει όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας. Η γερμανική Lufthansa δήλωσε επίσης  ότι θα ζητήσει κρατική ενίσχυση για να τοποθετήσει 31.000 εργαζόμενους σε μικρότερες ώρες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ