Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 19:31

  Attica Bank: Ανάθεση διαχείρισης χαρτοφυλακίου NPLs 435 εκατ. ευρώ στην QQuant Master Servicer

  Attica Bank: Ανάθεση διαχείρισης χαρτοφυλακίου NPLs 435 εκατ. ευρώ στην QQuant Master Servicer
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμβαση με την εταιρεία QQuant Master Servicer, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, για την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου συνολικού ποσού περίπου 435 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Attica Bank.

  Όπως αναφέρει η τράπεζα, σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας με υποβολή προσφορών και σε εκτέλεση των από 26.09.2019 και 29.01.2020 αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου της, υπεγράφη σήμερα σύμβαση με την QQuant Master Servicer, η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου συνολικού ποσού περίπου 435 εκατ. ευρώ, το οποίο παραμένει στα βιβλία της τράπεζας.

  Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δύο (2) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες μετάπτωσης της διαχείρισης και ενημέρωσης.

  Η συμφωνία αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Attica Bank για την καλύτερη διαχείριση και εν τέλει περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σε συνέχεια των δύο τιτλοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς.

  Επιπλέον, θα επιτρέψει στην τράπεζα να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της, με έμφαση στη διοχέτευση ρευστότητας και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ