Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 18:26

  Ο όμιλος Inditex στη μάχη κατά του κορονοϊού: Θα παράγει μόνο υγειονομικό εξοπλισμό

  Ο όμιλος Inditex στη μάχη κατά του κορονοϊού: Θα παράγει μόνο υγειονομικό εξοπλισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ισπανικός όμιλος Inditex, των Zara, Bershka και Massimo Dutti ανέφερε την Τετάρτη, ότι έχει θέσει στη διάθεση της κυβέρνησης όλη την υλικοτεχνική, προμηθευτική και εμπορική του ικανότητα ώστε να "ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες τόσο υγειονομικού όσο και υφαντουργικού υλικού", που δημιουργήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού. Υπό την έννοια αυτή, πέρα ​​από τη δωρεά υλικού και την ευθύνη της μεταφοράς όσων αγοράζει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει ότι μελετά την κατασκευή ειδών υγιεινής, ειδικότερα προστατευτικών στολών για το νοσοκομειακό προσωπικό, αν και γι' αυτό πρέπει να κάνει υγειονομικές προσαρμογές της παραγωγής, που προορίζεται για αυτό και να επιβεβαιώσει ότι διαθέτει πρώτες ύλες.

  Σε μια δήλωση, η εταιρεία του Pablos Isla, ανέφερε ότι η ομάδα παραγωγής της εργάζεται για το πώς να "μετατρέψει μέρος της παραγωγικής ικανότητας της υφαντουργίας  σε παραγωγή υγειονομικού υλικού". Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει "προστατευτικές στολές στην Ισπανία, για τα οποία είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσει μια σειρά υγειονομικών προσαρμογών και να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών". 

  Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει "τουλάχιστον μία εβδομαδιαία αποστολή" του υλικού που αγοράζει (η κυβέρνηση έχει επισημάνει πάνω απ' όλα την ανάγκη για "μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικό εξοπλισμό προσώπου") και θα παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη για τη μεταφορά όσων αγοράζει η κυβέρνηση. Ομοίως, πληροφορεί ότι έχει ήδη δωρίσει "10.000 προστατευτικές μάσκες" και αυτή την εβδομάδα θα στείλει "300.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες".

  "Η εταιρεία", δήλωσε η Inditex, "έχει θέσει στη διάθεση της κυβέρνησης όλες τις δυνατότητες υλικοτεχνικής υποστήριξης, προμήθειας και εμπορικής διαχείρισης, ειδικά από την Κίνα, για την κάλυψη των αναγκών έκτακτης ανάγκης, για είδη υγιεινής όσο και υφαντουργίας, που χρειάζονται αυτή τη στιγμή". Η εταιρεία επισημαίνει επίσης την "αλληλεγγύη και βοήθεια που προσφέρονται από την Κίνα από διάφορους προμηθευτές και συνεργάτες, ειδικά από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, η διαμεσολάβηση των οποίων είναι απαραίτητη για την πρόσβαση σε βασικά ιατρικά εφόδια".

  Παράλληλα ένα από τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο ισπανικός όμιλος με αφορμή την κρίση ήταν ότι θα διαφυλαχθεί στο ακέραιο όλο το προσωπικό της εταιρείας με κάθε κόστος. Δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση και θα εκμεταλλευτούν προς αυτόν τον στόχο όλες τις επιλογές που παρέχονται από την κυβέρνηση της Ισπανίας.

  Για την ασφάλεια του προσωπικού και των καταναλωτών ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν 3.785 καταστήματα του ομίλου σε 39 χώρες του κόσμου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ