Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 14-Μαρ-2020 13:41

  ΑΔΜΗΕ: Η Siemens στη β' φάση του διαγωνισμού για τους σταθμούς μετατροπής της Κρήτης

  ΑΔΜΗΕ: Η Siemens στη β' φάση του διαγωνισμού για τους σταθμούς μετατροπής της Κρήτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την απόρριψη της προσφοράς της κινεζικής NARI ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 13 Μαρτίου η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών στο διαγωνισμών των Σταθμών Μετατροπής (converters) για τη μεγάλη ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής. Σύμφωνα με πηγές της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ "Αριάδνη Interconnection” μετά από διεξοδικό έλεγχο των δύο τεχνικών προσφορών, που διήρκεσε περισσότερους από τέσσερις μήνες, η SIEMENS προχωρά στον δεύτερο γύρο της διαπραγμάτευσης με τον ΑΔΜΗΕ με αντικείμενο το οικονομικό τίμημα.

  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η προσφορά της κινεζικής NARI απορρίφθηκε, δεδομένου του επιτακτικού χαρακτήρα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που επιτάσσει την ελαχιστοποίηση όλων των κινδύνων υλοποίησης. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότερη δυνατή αξιολόγηση, ο ΑΔΜΗΕ χρειάστηκε να επιστρατεύσει εμπειρογνώμονες που έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχα κορυφαία έργα διεθνώς.

  Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η  State Grid, στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, συναινεί πλήρως με την απόφαση αυτή, η οποία θέτει τις βάσεις για την έγκαιρη και αξιόπιστη υλοποίηση της διασύνδεσης της Κρήτης, έργου-σταθμού για τη χώρα με συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ.

  Βασικά στοιχεία του Διαγωνισμού

  Ο διαγωνισμός αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).  Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

  Χ. Φλουδόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ