Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 14-Μαρ-2020 09:24

  Στην "Ελληνικά Γαλακτοκομεία" περνά ο έλεγχος της "Δουμπιά"

  Στην "Ελληνικά Γαλακτοκομεία" περνά ο έλεγχος της "Δουμπιά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην απόκτηση της "Δουμπιά”, θυγατρικής της γνωστής εταιρείας "Μαλαματίνα”, προχωρά οικογένεια Σαράντη, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η "Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ” που παράγει και εμπορεύεται τα προϊόντα με το σήμα "Όλυμπος".

  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με σύμβουλο την ΕY, η "Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ” κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Με την ολοκλήρωση των τυπικών ελέγχων και διαδικασιών, η γνωστή εταιρεία που εκμεταλλεύεται το φυσικό μεταλλικό νερό με την επωνυμία "Δουμπιά”, θα περάσει και τυπικά στον έλεγχο της οικογένειας Σαράντη.

  Στο διαγωνισμό δεν κατέθεσε τελικώς προσφορά η Coca Cola 3E όπως είχε γραφεί και κατά πληροφορίες ούτε ο Όμιλος Σαββίδη, αν και δεν έχει γίνει γνωστή η "ταυτότητα” του fund από την Κύπρο που επίσης κατέθεσε συμμετείχε στο στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

  Η "Δουμπιά” είναι θυγατρική της εταιρείας Μαλαματίνα που κατέχει ποσοστό 90% του μετοχικού κεφαλαίου, με το υπόλοιπο 10% να ανήκει σε εταιρεία του Δήμου Ανθεμούντα στη Χαλκιδική, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό Δουμπιά στους πρόποδες του βουνού Κουρτίνα και οι πηγές του φυσικού μεταλλικού μεταλλικού νερού που εκμεταλλεύεται η εταιρεία. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 2018) ο κύκλος εργασιών της Δουμπιά διαμορφώθηκε στα 289.352 ευρώ, έναντι 233.476 ευρώ το 2017 ενώ εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους 494.869 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 650.042 ευρώ την προηγούμενη χρήση.

  Η οινοποιία E. Mαλαματίνας & Yιός AEBE που βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την οικονομική της εξυγίανση αποφάσισε την πώληση της "Δουμπιά” προκειμένου να απαλλαγεί από τα βάρη για τη στήριξή της. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., η Μαλαματίνα "αιμοδοτεί" τη θυγατρική της Δουμπιά με σημαντικά κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί.

  Σε ότι αφορά στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. με έδρα στα Τρίκαλα, δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων και ελέγχεται από την οικογένεια Σαράντη. Έχει παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες του εξωτερικού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020