Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαρ-2020 20:52

  Τράπεζες: Εναλλακτικά δίκτυα ή ουρά έξω από το κατάστημα

  Τράπεζες: Εναλλακτικά δίκτυα ή ουρά έξω από το κατάστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού στα τραπεζικά καταστήματα, θα λάβουν οι τράπεζες, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

  "Στο πλαίσιο, ωστόσο,  των μέτρων πρόληψης ενθαρρύνουμε το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών  και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές  με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

  Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, σημειώνουμε ότι θα  υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων".

  Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τις "παρεμβάσεις" στη ροή εξυπηρέτησης των πελατών στα καταστήματα έρχεται να επιτείνει τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν ήδη οι τράπεζες. Όπως συνάγεται από τη διατύπωση της ΕΕΤ, ουσιαστικά οι τράπεζες δεν θα επιτρέπουν την είσοδο στο τραπεζικό κατάστημα σε περισσότερα από έναν αριθμό ατόμων (π.χ. 5 άτομα, τα οποία θα εξυπηρετούνται την ίδια ώρα ή θα είναι σε αναμονή) και όταν αυτά εξυπηρετηθούν, θα επιτρέπεται η είσοδος στους επόμενους πελάτες που θα περιμένουν εκτός καταστήματος.

  Η κίνηση αυτή των τραπεζών κρίνεται απαραίτητη, καθώς όπως είχε γράψει το Capital.gr, περιγράφοντας όλο το σχέδιο δράσης των τραπεζών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, το τέλος του μήνα είναι κρίσιμο, καθώς καταβάλλονται οι συντάξεις και παραδοσιακά στα τραπεζικά καταστήματα συρρέουν ηλικιωμένοι, οι οποίοι ανήκουν στην πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού στον κοροναϊό.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Τράπεζες: Σχέδιο έκτακτης δράσης για τον κοροναϊό, αύξηση των συναλλαγών e-banking

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ