Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαρ-2020 15:29

  Ναυπηγεία Ελευσίνας: "Ναι" στην εξυγίανση – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την ΟΝΕΧ

  Ναυπηγεία Ελευσίνας: "Ναι" στην εξυγίανση – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για την ΟΝΕΧ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.00

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την έναρξη των διαδικασιών εξυγίανσης με τη διαδικασία του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα ενέκριναν ομόφωνα οι μέτοχοι της Νεώριον ΑΕ κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

  Ωστόσο, δεν ελήφθη απόφαση για τη μεταβίβαση των μετοχών στην ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS καθώς οι μέτοχοι αποφάσισαν -και πάλι ομόφωνα- τη διακοπή της Γενικής Συνέλευσης και τη συνέχισή της την επόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου.

  Στόχος της κίνησης αυτής, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, είναι να παρουσιαστούν επιπλέον στοιχεία για το σχέδιο εξυγίανσης και το επιχειρηματικό πλάνο της ΟΝΕΧ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Νεώριον, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

  Κύκλοι της αγοράς προκείμενοι στην Onex κάνουν λόγο για μια δυσάρεστη εξέλιξη, κάνοντας μάλιστα λόγο και για εμπαιγμό από την πλευρά του βασικού μετόχου της Νεώριον. Ο κ. Ταβουλάρης γνωρίζει το επακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που έχει κατατεθεί και έχει μάλιστα συναινέσει στην εξυγίανση, αναφέρουν.

  Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη γενική συνέλευση, εργαζόμενοι των Ναυπηγείων ζήτησαν επιτακτικά ενημέρωση από τον κ. Ταβουλάρη, αλλά και την δέσμευσή του ότι η συμφωνία με την Onex θα προχωρήσει, όπως αναμενόταν να γίνει σήμερα. 

  Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των μετοχών τόσο της Νεώριον ΑΕ όσο και της θυγατρικής Ναυπηγεία Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS είναι απαραίτητο βήμα για να προχωρήσει η υποβολή σχεδίου εξυγίανσης στο πρωτοδικείο από τον νέο επενδυτή με "κούρεμα" χρεών και μακροπρόθεσμη ρύθμιση οφειλών προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

  Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας των Ναυπηγείων. Σήμερα κατασκευάζονται στην Ελευσίνα δύο πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η εταιρεία απασχολεί συνολικά περί τα 600 άτομα.

  Αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ