Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Φεβ-2020 08:09

  Ποιοι και πόσοι κέρδισαν στις χειμερινές εκπτώσεις

  Ποιοι και πόσοι κέρδισαν στις χειμερινές εκπτώσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το ταμείο για πάνω από 1 στους 4 εμπόρους της Αθήνας (ποσοστό 27,3%) δεν ήταν μείον  κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων που ολοκληρώνονται αύριο 29 Φεβρουαρίου. Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στην έρευνα που "έτρεξε" το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

  Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας το 2,7% του δείγματος δήλωσε πως ο τζίρος του την εξεταζόμενη περίοδο ενισχύθηκε 21% και άνω σε σχέση με τις περσινές χειμερινές εκπτώσεις, από 11-20% ήταν η αύξηση των πωλήσεων για το 2,7% των εμπόρων που συμμετείχαν στην έρευνα ενώ ποσοστό 21,9% των εμπόρων δήλωσε ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν έως 10%.

  Με βάση τα ευρήματα, ο τζίρος αυξήθηκε για το 27,3% των δείγματος έναντι του 11% που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018. Ποσοστό 25,1% δήλωσε πως είχε σταθερές πωλήσεις, πέρυσι το ποσοστό αυτών που οι πωλήσεις παράμειναν αμετάβλητες ήταν 24,1% ενώ πτώση των πωλήσεων δήλωσε πως είχε το 45,9% των ερωτηθέντων από 63,5% που ήταν πέρυσι.

  Σε ό,τι αφορά στον τζίρο την Κυριακή που τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά, αυτός ήταν αυξημένος για το 19,1% του δείγματος από 4,2% πέρσι, ίδιος για το 27,9% από 10,2%, χειρότερος για το 42,1% έναντι 62,5%. Το ενδιαφέρον είναι επίσης πως εφέτος δεν άνοιξε μόλις το 7,7% τα καταστήματά του την Κυριακή όταν πέρυσι το ποσοστό των καταστηματαρχών που επέλεξε να μην λειτουργήσει τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν 22,2%.

  Το ερωτηματολόγιο της έρευνας αφορούσε και την αποτίμηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της Black Friday, όπου η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά συμπλέοντας με την επίσης εκπεφρασμένη θέση της ΕΣΕΕ.

  Ο ΕΣΑ αναφέρει ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το θέμα έχει προτείνει την κατάργηση τους και τη θεσμοθέτηση ενός σταθερού εκπτωτικού πλαισίου, έχοντας μάλιστα λάβει και τη σύμφωνη γνώμη του ΙΝ.ΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

  Σχετικά με την παραβατικότητα και την αστυνόμευση, το 43,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας βελτιώθηκε λίγο, το 42,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας παραμένει στα ίδια επίπεδα, το 4,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι στην περιοχή τους η αστυνόμευση και το αίσθημα ασφάλειας είναι σε χειρότερα επίπεδα και το 1,1% των ερωτηθέντων, δεν εξέφρασαν άποψη για το θέμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ