Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Φεβ-2020 08:09

  Σε πλειστηριασμό οδηγείται το φωτογραφικό αρχείο της Χ.Κ. Τεγόπουλος

  Σε πλειστηριασμό οδηγείται το φωτογραφικό αρχείο της Χ.Κ. Τεγόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στο "σφυρί” επιχειρείται να βγουν το φωτογραφικό αρχείο και ο εξοπλισμός του Χ.Κ.Τεγόπουλος, που εξέδιδε την ιστορική εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Συγκεκριμένα, αύριο Δευτέρα και κάθε εβδομάδα, μέχρι να βρεθεί πλειοδότης, θα εκπλειστηριαστούν:

  -Το φωτογραφικό αρχείο της Χ.Κ.Τεγόπουλος σε τιμή εκκίνησης ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στα 2/3 της τιμής εκτίμησης.

  -Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που βρίσκεται στο βιομηχανοστάσιο της Χ.Κ.Τεγόπουλος και συνοδεύεται με τιμή εκκίνησης 410 χιλ. ευρώ.

  Οι παραπάνω πλειστηριασμοί έρχονται να προστεθούν στην εκποίηση, πριν από περίπου ένα χρόνο, των κινητών περιουσιακών στοιχείων (εξοπλισμός γραφείου κτλ.), όπως και των ειδικών εκδόσεων που είχαν κυκλοφορήσει για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας και βρίσκονταν στο υπόγειο του κτηρίου στο Νέο Κόσμο.

  Το κτήριο γραφείων

  Έχει προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2018, ο πλειστηριασμός προς 10,8 εκατ. ευρώ του κτηρίου, όπου βρισκόταν η έδρα της εφημερίδας στο Νέο Κόσμο. Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα της Value Τουριστική, θυγατρικής κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, με την τελευταία να υλοποιεί σήμερα τις εργασίες αναβάθμισής του σε κτήριο γραφείων.  

  Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην μετατροπή του ακινήτου σε υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο γραφείων με πιστοποίηση LEED. Το ακίνητο, που βρίσκεται στην οδό Μίνωος 10-16, στο Νέο Κόσμο, είναι επτά ορόφων, διαθέτει εμβαδόν δόμησης περίπου 10 χιλ. τ.μ. και θα μισθωθεί σε πολυεθνικό όμιλο με τον οποίο η Dimand βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

  Μετά την αποπεράτωση των εργασιών αναβάθμισης, η Grivalia θα προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά της Value Τουριστική, όπως, εξάλλου, έχει, ήδη, πράξει η εταιρεία στο έργο της αξιοποίησης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά.

  Η Χ.Κ. Τεγόπουλος κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2014, ύστερα από αίτηση της εταιρείας "Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν" για το ποσό των 47.000 ευρώ. Η εταιρεία εμφάνιζε οφειλές 11,3 εκατ. ευρώ προς ανέγγυους πιστωτές, ενώ τα χρέη προς τις τράπεζες διαμορφώνονταν σε 49,1 εκατ. ευρώ. Τμήμα αυτών έχει αποπληρωθεί ύστερα από την πώληση του κτηρίου στο Νέο Κόσμο.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ