Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 19:04

  Πάνω από 100 ελληνογερμανικές Β2Β συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση απορριμμάτων

  Πάνω από 100 ελληνογερμανικές Β2Β συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση απορριμμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερες από 100 B2B συναντήσεις μεταξύ 11 γερμανικών και ελληνικών εταιρειών καθώς και φορέων της αγοράς πραγματοποιούνται, στη Θεσσαλονίκη, από την Τρίτη έως και σήμερα, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής και ημερίδας με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων και Ανακύκλωση στη Γερμανία και την Ελλάδα - Τεχνολογίες και Εφαρμογές", που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

  H Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Sibylla Bendig, δήλωσε στο χαιρετισμό της ότι η Γερμανική Κυβέρνηση υποστηρίζει θερμά δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή, καθώς αφορά θέμα το οποίο απασχολεί διεθνώς την οικονομία, ενώ αναφερόμενη στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας βρίσκεται πάντα δίπλα του σε όσες δράσεις υλοποιεί.

  Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κ. Νίκος Χιωτάκης, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση, εστιάζοντας κυρίως στις νέες γενιές και την ευαισθητοποίησή τους, ενώ σημείωσε ότι ο ΕΟΑΝ συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Περιβάλλοντός και την Ευρωπαϊκή Ένωση για ανάλογα θέματα.

  Η εκπρόσωπος του τμήματος Κλιματικής Προστασίας, Διεθνούς Πολιτικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας,  κα Christine Horn, στον χαιρετισμό της δήλωσε ότι η δράση αυτή είναι η τρίτη σε σειρά, που αναλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο στην Ελλάδα, μετά από την αποστολή του 2017 με θέμα τη Διαχείριση Απορριμμάτων και Λυμάτων και την αποστολή ελληνικών εταιριών στη Γερμανία το 2018. Αναφερόμενη στη ΔΕΘ 2020, σημείωσε ότι το Υπουργείο σχεδιάζει επιχειρηματική αποστολή με θέμα τη Διαχείριση Υδάτων και κλείνοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα, αν και παρουσίασε πρόοδο τα τελευταία έτη γενικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων, έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, για να επισημάνει αμέσως μετά ότι η Γερμανία, με 40 έτη εμπειρίας στον κλάδο, βρίσκεται κοντά της για να μεταφέρει τεχνογνωσία.

  Ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, κ. Matthias Hoffmann, στάθηκε στο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στις Β2Β συναντήσεις, υπογραμμίζοντας ότι ήδη διαπιστώθηκαν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μελλοντικές συνεργασίες, οι οποίες θα αναδειχθούν στη ΔΕΘ 2020, με τα περιβαλλοντικά θέματα να βρίσκονται στο κεντρικό πυλώνα των γερμανικών συμμετοχών.

  Ο Πρόεδρος Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μιχάλης Γεράνης, παρουσιάσθηκε αισιόδοξος για τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση καθότι, όπως είπε, η ελληνική κοινωνία έχει πλέον ωριμάσει, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση για την Εγνατία Διαχείριση Αποβλήτων, εκτιμώντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πάντα σε ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχων.

  Τέλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας την Ημερίδα, αναφέρθηκε στην κυκλική οικονομία και σε παραδείγματα διαχείρισης απορριμμάτων άλλων χωρών, περιέγραψε τις προκλήσεις και προοπτικές του τομέα για το Δήμο Θεσσαλονίκης και ανέλυσε την πρότασή του για την οργάνωση της πόλης, εφαρμόζοντας το μοντέλο του "smart city".

  Σημειώνεται ότι, η επιχειρηματική αποστολή, σήμερα Πέμπτη, επισκέπτεται την περιοχή της Κοζάνης και συγκεκριμένα το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΗΛΕΚΤΩΡ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ