Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 09:02

  Πώληση και επαναμίσθωση σταθμών βάσης εξετάζουν Vodafone και Wind

  Πώληση και επαναμίσθωση σταθμών βάσης εξετάζουν Vodafone και Wind
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε sale & leaseback (πώληση και επαναμίσθωση) των σταθμών βάσης και κεραιών που διαχειρίζονται από κοινού, μέσω της εταιρείας Victus, εξετάζουν Vodafone Ελλάδας και Wind Hellas.

  Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", αντικείμενο της πιθανής συμφωνίας είναι περισσότερους από 4.500 σταθμούς βάσης για τους οποίους ως ενδιαφερόμενος εμφανίζεται η εταιρεία European TowerCo, θυγατρική του Vodafone Group που δρομολογεί την απόκτηση των σταθμών βάσης όλων των θυγατρικών της Vodafone σε Ισπανία Γερμανία Μ. Βρετανία, Ιρλανδία και αλλού.

  Το project αφορά σε ένα δυνητικό χαρτοφυλάκιο 61 χιλιάδων σταθμών βάσης σε 10 αγορές, με πρόβλεψη για ένα μελλοντικό EBITDA από τη δραστηριότητα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.  ο σχεδιασμός του Vodafone Group προβλέπει μεταξύ άλλων το σενάριο μιας εισαγωγής σε χρηματιστηριακή αγορά (ΙΡΟ) της European TowerCo.

  Στόχος είναι, σύμφωνα με τη προ μηνών σχετική ανακοίνωση του Vodafone Group, να αξιοποιήσει τη δραστηριότητα από την εκμετάλλευση των σταθμών βάσης των θυγατρικών της για τη μείωση του δανεισμού του Ομίλου και τη δημιουργία κεφαλαιακών ροών με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε δίκτυα 5G.

  Ως ορίζοντας υλοποίησης του project και λειτουργικής εκκίνησης της νέας εταιρείας έχει αναφερθεί ο Μάιος του 2020. Σε ότι αφορά στη Wind, το sale & lease back των σταθμών βάσης της αποτελεί προς εξέταση επιλογή, αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ