Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 08:12

  Ξεκινάει η επέκταση του River West

  Ξεκινάει η επέκταση του River West
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West στην Λεωφόρο Κηφισού 96-98 στο Αιγάλεω, ύστερα από την εξασφάλιση από την Noval Property της απαιτούμενης αδειοδότησης.

  Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προσθήκη στο εμπορικό κέντρο νέων εμπορικών επιφανειών που θα διαθέτουν κάλυψη και δόμηση 1.600 και 963 τ.μ., αντίστοιχα, όπως και τη δημιουργία 174 θέσεις στάθμευσης. Η εν λόγω ανάπτυξη λειτουργεί συμπληρωματικά της επένδυσης ύψους άνω των 18 εκατ. ευρώ για την οποία η Noval Property έχει λάβει το πράσινο φως από το περασμένο καλοκαίρι.

  Νέο κτήριο

  Πρόκειται δηλαδή, για την  κατασκευή και λειτουργία διώροφου συγκροτήματος εμπορικών χρήσεων και χρήσης αναψυχής, με κάλυψη περίπου 8 χιλ. τ.μ. και υπέργεια δόμηση 15 χιλ.τ.μ. στο οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη-μισθώνεται μακροχρόνια από την εισηγμένη- στην οδό Προόδου 1-3 στο Αιγάλεω. Το κτήριο θα διαθέτει στο ισόγειο χρήσεις supermarket με βοηθητικούς και γραφειακούς χώρους, ενώ στον πρώτο όροφο θα βρίσκονται καταστήματα. 

  Το River West, που διαθέτει συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ., εγκαινιάστηκε το 2011, αποτελώντας συνολική επένδυση της τάξης των 35 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία όμως, χρόνια εμφανίζει η ζήτηση για ενοικίαση καταστημάτων είναι υψηλή, ενώ η πληρότητα αγγίζει το 100% με αποτέλεσμα να έχει καταστεί αναγκαία η επέκτασή του.

  Η εταιρεία σχεδίαζε την επέκταση του River West εδώ και περίπου τρία χρόνια. Γι’ αυτό το 2017 προχώρησε στην αγορά, προς 3,5 εκατ. ευρώ και την μακροπρόθεσμη μίσθωση (6,7 εκατ. ευρώ) του οικοπέδου 3,7 στρεμμάτων και των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων (Μουζάκης) επιφάνειας 20.000 τ.μ., αντίστοιχα, όπου σήμερα υλοποιεί τους νέους εμπορικούς χώρους.

  Αντίστοιχη στρατηγική υιοθετεί η εταιρεία και για το εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο του οποίο την επέκταση σχεδιάζει σε παρακείμενη έκταση 30 στρεμμάτων.

  Η ΑΕΕΑΠ

  Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του μητρικού ομίλου Βιοχάλκο, επιτρέπει στη Noval Property να μεγιστοποιήσει την αξία του χαρτοφυλακίου των 41 ακινήτων της, συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τ.μ., με αξία που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 350 εκατ. ευρώ.

  Η Noval που συστάθηκε ως ΑΕΕΑΠ τον περασμένο Οκτώβριο δρομολογεί την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο Αθηνών, αποτελώντας σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία ακινήτων στη χώρα.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ