Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Φεβ-2020 17:29

  Σε ανοδικό κύκλο ο κλάδος της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα

  Σε ανοδικό κύκλο ο κλάδος της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό κύκλο κινείται ο κλάδος της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών, Δρ. Χρήστος Νούνης.

  Μιλώντας στο 1ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, ο κ. Νούνης, ενδεικτικά, ανέφερε ότι, το προηγούμενο έτος, λειτούργησαν πέντε νέα επαγγελματικά ταμεία, ενώ γνωστοποίησε την επικείμενη αδειοδότηση, εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, άλλων πέντε ταμείων από πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις.

  Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, δήλωσε ότι απαραίτητο στοιχείο της προστασίας και της ανάπτυξης του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης είναι η ύπαρξη αποτελεσματικής εποπτείας.

  Την άποψη ότι η επαγγελματική ασφάλιση δεν έχει αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό στην Ελλάδα εξέφρασε η Επίτιμος Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας 'Αρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη.

  Το σημαντικό ρόλο των Ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης τόνισε και η πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής Ευφροσύνη Κουσκουνά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, για να επιτελέσουν το στόχο τους, πρέπει να εξασφαλίζεται ότι λειτουργούν σε συνθήκες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, καθώς η ασφάλεια των παροχών αποτελεί προτεραιότητα και θα πρέπει να προστατεύεται με αυστηρούς κανόνες προληπτικής εποπτείας.

  Μεταξύ των ομιλητών, ήταν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) Γκάμπριελ Μπερναντίνο, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να γεφυρωθεί το συνταξιοδοτικό κενό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Μπερναντίνο, είναι η σωστή στιγμή για μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, διατύπωσε κάποιες βασικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα επαγγελματικά ταμεία και πρότεινε τη δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικών ταμείων πολλαπλών εργοδοτών από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και τη δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικού ταμείου με λιγότερο από 100 μέλη.

  Το 1ο συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης πραγματοποιείται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και την Ethos Media SA, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων