Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 19:31

  ΤΑΙΠΕΔ: Έως 21/2 παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

  ΤΑΙΠΕΔ: Έως 21/2 παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17.00 αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ.

  Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Ταμείο αναφέρει: Σε σχέση με την "Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση συμμετοχής 100% στη ΔΕΠΑ Υποδομών" της 09.12.2019, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την απόφασή του να παρατείνει την προθεσμία που αναφέρεται στο άρθρο 7 της Πρόσκλησης για την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τους Ενδιαφερόμενους μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και όχι αργότερα από τις 17.00.

  Διευκρινίζεται ότι από την ανακοίνωση της παρούσας μέχρι τη λήξη της προθεσμίας απομένουν λιγότερες από 15 ημερολογιακές ημέρες.

  Όλοι οι άλλοι όροι και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης παραμένουν αμετάβλητοι. Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση www.hradf.com”.

  Όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr στην ενεργειακή αγορά έχουν ήδη κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα εταιρειών, οι οποίες φέρονται να έχουν κινητοποιηθεί για τον διαγωνισμό. Μεταξύ αυτών υπάρχουν ορισμένα σίγουρα ονόματα όπως η Italgas, η οποία δραστηριοποιείται στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου της Ιταλίας και η οποία φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Eni για την εξαγορά του 49% (μαζί με το μάνατζμεντ) της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας. Ωστόσο οι Ιταλοί φαίνεται ότι θα περιλαμβάνονται και στους διεκδικητές της ΔΕΠΑ Υποδομών, η οποία περιλαμβάνει το υπόλοιπο 51% της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, το 100% της ΕΔΑ Αττικής και το 100% της ΔΕΔΑ (δίκτυο διανομής λοιπής Ελλάδας).

  Στην κατηγορία των εταιρειών διαχείρισης δικτύων, που φέρονται να εξετάζουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, περιλαμβάνονται επίσης, οι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ, πιθανόν μέσω της κοινοπραξίας Senfluga, η γαλλική εταιρεία  Engie, η γερμανική Eon καθώς και μία ακόμη ισπανική εταιρεία (πιθανόν η Reganosa, η οποία είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό πώλησης του ΔΕΣΦΑ).

  Εκτός όμως από τους διαχειριστές, καταγράφεται και σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς funds, που προσβλέπουν στη σταθερή απόδοση που προσφέρει η ρυθμιζόμενη δραστηριότητα της διανομής. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό fund KKR, η Blackrock, το αυστραλιανό fund Macquarie καθώς επίσης και άλλα μικρότερα βορειοευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια.

  Καθώς μεταξύ των απαιτήσεων αλλά και των κριτηρίων του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η εμπειρία διαχείρισης δικτύων, εκτιμάται ότι τα funds που συμμετέχουν αναμένεται στη δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών να συζητήσουν ενδεχόμενες συνεργασίες με εταιρείες διαχείρισης δικτύων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ