Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 10:52

  Πώς θα πραγματοποιηθεί η διανομή της έκτασης στο Ελληνικό

  Πώς θα πραγματοποιηθεί η διανομή της έκτασης στο Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην κυριότητα του Δημοσίου ύστερα από διάστημα 99 ετών θα περιέλθει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό, το πολυτελές ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά και το mall που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε παρακείμενη έκταση, σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την Lamda Development.

  Επίσης, ορισμένες εκτάσεις στην περιοχή κοντά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή κτιρίων γραφείων και εμπορικές αναπτύξεις, εκτιμάται ότι θα περιέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου μετά την ολοκλήρωση 99 της σύμβασης παραχώρησης.

  Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης για την Μητροπολιτική Παρέμβαση στο Ελληνικό, μετά την ολοκλήρωση περιόδου παραχώρησης 99 ετών, το 70% του ακινήτου θα περιέλθει στην πλήρη κυριότητα του Δημοσίου και το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του επενδυτή.

  Στο πλαίσιο αυτό, το μητροπολιτικό πάρκο, μητροπολιτικό πάρκο και το σύνολο των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων του ακινήτου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 70% της έκτασης, θα ανήκουν στο Δημόσιο από την πρώτη ημέρα της περιόδου παραχώρησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων