Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Φεβ-2020 12:37

  Ο. Αθανασίου: Η Lamda Development έτοιμη να υλοποιήσει το Ελληνικό

  Ο. Αθανασίου: Η Lamda Development έτοιμη να υλοποιήσει το Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, έδωσε το "παρών" στο Επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας-Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στις 29.01.2020 στο Παρίσι, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και σημαντικών προσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

  Από το βήμα μιλησε για το Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη, στην παρουσα φαση, μία επένδυση ύψους 8 δισ. και δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του πιο εμβληματικού οράματός της.

  Όπως ανάφερε, μεταξύ άλλων, το Ελληνικό θα μεταμορφώσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και όχι μόνο θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αλλά και θα συμβάλλει σημαντικά σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων.

  Το εργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του.

  Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ., με τη χρηματοδότηση, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αθανασίου, να είναι εξ ολοκλήρου εξασφαλισμένη μετά και την επιτυχημένη πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσε η εταιρία.

  Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της πρώτης πενταετίας που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας.

  Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του πάρκου, της μαρίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας, της παραλίας μήκους 1,5 χιλιομέτρου ελεύθερης πρόσβασης, του καζίνο, των ξενοδοχείων και κατοικιών.

  Το έργο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι σύμβολο ανάπτυξης και εξέλιξης για τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα εξωστρέφειας.

  "Το Ελληνικό αποτελεί ένα Εθνικό project. Είναι μία πρόσκληση συμμετοχής σε ΟΛΟΥΣ! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα project συνεργασιών μεταξυ των καλύτερων ελληνικών και διεθνων εταιρίων" ανάφερε ο κ. Αθανασίου και κάλεσε από βήματος τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει επενδυτικά την Ελλάδα και το έργο του Ελληνικού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ