Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιαν-2020 07:48

  Εντός της εβδομάδας οι υπογραφές για την Creta Farms

  Εντός της εβδομάδας οι υπογραφές για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την οριστικοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της Creta Farms, μέσω του οποίου ο έλεγχός της θα περάσει στην Impala Investment του Δημήτρη Βιντζηλαίου. Την περασμένη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών συναντήθηκαν στα γραφεία της χειμαζόμενης Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στο Κρυονέρι για την οριστικοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών επί του κειμένου το οποίο θα έρθει προς έγκριση σε έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms και εν συνεχεία θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

  Πηγές με γνώση εκτιμούν πως οι υπογραφές αναμένεται να "πέσουν", εκτός απροόπτου, έως την ερχόμενη Παρασκευή, η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα κατατεθεί η αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η οποία αναμένεται να συζητηθεί μέσα στον Μάρτιο.

  Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τη μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala με τη μορφή εισφοράς σε είδος. Μεταβίβαση μέρους και συγκεκριμένα 40 εκατ. ευρώ των δανειακών της υποχρεώσεων  που σήμερα ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ και ρύθμιση αποπληρωμής αυτών σε βάθος 10ετίας, όπως και μεταβίβαση σημαντικού μέρους των υποχρεώσεών της προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο ο επενδυτής θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη διετία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

  Σε ότι αφορά την εκταμίευση από τις Τράπεζες των 4 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη εγκρίνει, αυτό θα γίνει μόλις "κλειδώσει" το σχέδιο εξυγίανσης και κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ και η κατάθεσή του σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, αναφέρουν πηγές με γνώση.

  Μέχρι τότε η εταιρεία προστατεύεται από τους πιστωτές της μεταξύ των οποίων και από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Δικαστηρίου απαγορεύεται, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, στον πάροχο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πράξη ή παράλειψη που μπορεί να επιφέρει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ακίνητα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Ρέθυμνο, Κρυονέρι, Λάρισα, Αχαΐα και Ηράκλειο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ