Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 18:50

  Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia

  Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συμφωνία με τη Viva φέρεται να έχει καταλήξει ο Bob Diamond, βασικός μέτοχος του fund Atlas το οποίο ελέγχει την Praxia, για την τράπεζα.

  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οποία ανέφερε ότι το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας και της PRAXIA Bank ολοκληρώθηκε,  χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Παγκρήτια Τράπεζα, προσθέτει η ανακοίνωση, συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο.

  Η έναρξη due diligence για την Praxiabank είχε ανακοινωθεί αιφνιδιαστικά από την Παγκρήτια την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, με προοπτική ο έλεγχος να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Η υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια και η ανακοίνωσή της ότι εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Praxiabank, είχε έρθει να επιβεβαιώσει τον γενικό συναγερμό για τη διάσωση της Praxiabank και την αποφυγή του ενδεχομένου να τεθεί σε εκκαθάριση.

  Το βέβαιον είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα ήθελε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Όμως, οι αποφάσεις για την Praxia βρίσκονται στα χέρια του μετόχου της, Bob Diamond, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προβεί στην πώληση της Praxia ή θα δεχτεί αύξηση κεφαλαίου και είσοδο νέου επενδυτή, με την αραίωση (dilution) της δικής του συμμετοχής.

  Πηγές από την ΤτΕ αναφέρουν στο Capital.gr ότι ακόμη οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Praxiabank κινούνται άνω των ελάχιστων απαιτούμενων ορίων. Ωστόσο, η τράπεζα "καίει" κεφάλαια με ταχύ ρυθμό κάθε μήνα και πρέπει να βρεθεί σύντομα μία λύση. "Κάθε μήνας που περνάει είναι πρόβλημα…", αναφέρεται χαρακτηριστικά και χωρίς να ορίζεται χρονοδιάγραμμα για την εξεύρεση αγοραστή, καθίσταται σαφές ότι τα περιθώρια χρόνου για την Praxiabank είναι περιορισμένα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα για να συντηρηθεί "καίει" μηνιαίως κεφάλαια της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα λειτουργεί πλέον με προσωπικό περίπου 50 ατόμων, καθώς στις 19 Δεκεμβρίου προχώρησε σε μείωση του προσωπικού από τα 220 άτομα, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με ένα πολύ πιο λιτό οργανωτικό σχήμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ