Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιαν-2020 18:44

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το δίκτυο ρεύματος

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το δίκτυο ρεύματος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το 2009 οι επενδύσεις που έγιναν για να καλυφθούν οι ανάγκες του δικτύου διανομής ρεύματος έφταναν τα 550 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, ως αποτέλεσμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης του ομίλου ΔΕΗ, οι επενδύσεις στο δίκτυο έπεσαν στα 148 εκατ. ευρώ όταν οι απολύτως απαραίτητες δαπάνες για να μην καταρρεύσει το δίκτυο είναι τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε ο υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι κατά την πρόσφατη κακοκαιρία φάνηκε για ακόμη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος όταν στο παλιό και εγκαταλελειμμένο δίκτυο δημιουργήθηκαν 101 μεσαίου μεγέθους προβλήματα, που δεν οφείλονταν μόνο στην κακοκαιρία. 

  Πίσω από την απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται η τραγική οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. 

  Ενδεικτικό του προβλήματος του διαχειριστή είναι το έλλειμμα που καταγράφεται σε βασικά υλικά του δικτύου διανομής όπως οι στύλοι.  Σήμερα το απόθεμα του ΔΕΔΔΗΕ ανέρχονται σε 21.318 τεμάχια όταν σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας οι ετήσιες ανάγκες για το 2020 θα φτάσουν τα 195 χιλιάδες τεμάχια. Και αυτό διότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων στύλων σε περιοχές όπου προέκυψαν έκτακτα γεγονότα, όπως το Μάτι, η Χαλκιδική και τα Βίλια. 

  Πρακτικά υπάρχει ένα κενό προμήθειας συνολικά 120 χιλιάδων στύλων το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό, αναφέρουν αρμόδιες πηγές προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να εντατικοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα βλαβών που συνδέονται με την παλαιότητα του δικτύου και τις ελλιπείς συντηρήσεις. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων