Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιαν-2020 09:59

  Invel: Απέκτησε δυο ακίνητα στην Ιταλία προς €120 εκατ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ στην ιταλική αγορά ακινήτων προχώρησε η Invel Real Estate, βασικός μέτοχος της Prodea Investments. Η εταιρεία  απέκτησε δύο χώρους γραφείων στο Μιλάνο και τη Ρώμη, με τη συναλλαγή να αυξάνει την αξία των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Invel στην Ιταλία σε άνω των 750 εκατ. ευρώ.

  Τα ακίνητα

  Η επένδυση αφορά κτίριο γραφείων έκτασης 28.000 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Paolo di Dono, στην ανατολική περιοχή EUR της Ρώμης, από την DeA Capital Real Estate SGR S.p.A. Το ακίνητο μισθώνεται σε πελάτες υψηλής φερεγγυότητας όπως η Unilever, η Philips και η Swiss Post. Η EUR είναι μια δημοφιλής περιοχή κατοικιών και επιχειρήσεων νότια του κέντρου της Ρώμης, με ισχυρό δίκτυο μεταφορικών συνδέσεων, στην οποία έχουν την έδρα τους πολλές πολυεθνικές εταιρείες και δημόσιοι φορείς, όπως η Confindustria, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Επικοινωνιών.

  To ακίνητο στην οδό San Vigilio

  Η έτερη συναλλαγή αφορά την απόκτηση συγκροτήματος γραφείων έκτασης 12.000 τ.μ. στο Μιλάνο, ακριβώς πάνω από τον σταθμό Famagosta του μετρό, που πουλήθηκε από την ιταλική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Aedes Siiq, στην οδό San Vigilio. 

  Το κτίριο σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα Giò Ponti. Η Invel σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η Aedes Siiq και να προσδώσει τη μέγιστη αξία σε αυτό το κτίριο-ορόσημο. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ακόμη ορόφου, την ανακαίνιση της ιστορικής πρόσοψης και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος γραφείων με πιστοποίηση LEED.

  Invel - Paolo di Dono
  To ακίνητο στην οδό Paolo di Dono

  "Και τα δύο αυτά ακίνητα αποτελούσαν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες εξασφάλισαν την είσοδό μας στις ελκυστικές αγορές του Μιλάνου και της Ρώμης. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αξία και των δύο κτιρίων αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην περιοχή, μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος ανάπτυξης και εκμίσθωσης. Έχουμε ήδη επεκτείνει σημαντικά τόσο τις επενδύσεις όσο και την ομάδα μας στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο, και συνεχίζουμε να εντοπίζουμε ευκαιρίες ανάπτυξης κεφαλαίων χρησιμοποιώντας την εις βάθος γνώση που έχουμε για την αγορά για να δημιουργήσουμε αξία στο ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας αλλά και μέσω νέων εξαγορών" δήλωσε ο Francesco Molinari, Υπεύθυνος επενδύσεων της Invel στην Ιταλία. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων