Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιαν-2020 09:35

  Δεν υποστηρίζονται οι κατηγορίες εναντίον του Τ. Λαβίδα, λέει ο δικηγόρος του

  Δεν υποστηρίζονται οι κατηγορίες εναντίον του Τ. Λαβίδα, λέει ο δικηγόρος του
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν υποστηρίζεται καμία από τις κατηγορίες εναντίον του Τηλέμαχου Λαβίδα, επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Jonathan Streeter.

  Όπως τονίζει, η ακροαματική διαδικασία έχει δείξει μέχρι στιγμής, με βάση την εξέταση των σημαντικών μαρτύρων κατηγορίας "ότι τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που παρουσιάζονται από τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης δεν υποστηρίζουν καμία από τις κατηγορίες εναντίον του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα".

  Υπογραμμίζει μάλιστα πως ο πελάτης του πιστεύει ότι οι ένορκοι θα αποφανθούν αβίαστα ότι είναι αθώος και σύντομα θα βρεθεί και πάλι με την οικογένειά του.

  Σημειώνει επίσης ότι "πρώτον, οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ήταν η πηγή των εμπιστευτικών πληροφοριών για την αμερικάνικη εταιρεία Ariad. Αντιθέτως, το διεθνές κύκλωμα εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading scheme) είχε στη διάθεσή του ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών.

  Επιπλέον, είναι γεγονός ότι συγκεκριμένο στέλεχος επενδυτικής τράπεζας (investment bank), που κατηγορείται από τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης για συμμετοχή στη διεθνή σπείρα, αποδεδειγμένα διέθετε ή προσπέλασε αρχεία με εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούσαν την Ariad πριν τα μέλη της προβούν σε αγορές μετοχών της εν λόγω εταιρείας.

  Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας δεν προχώρησε σε καμία συναλλαγή μετοχών της Ariad ή άλλης εταιρείας και δεν είχε καν λογαριασμό (account) για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

  Δεύτερον, οι εισαγγελείς απέτυχαν να παρουσιάσουν οποιοδήποτε στοιχείο ή μάρτυρα που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτή, ηλεκτρονική, τηλεφωνική ή άλλης μορφής που να συνδέει τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα με τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

  Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι κατήγοροι έχουν κατασχέσει και διερευνήσει εκατομμύρια emails, SMS και εξετάσει ενδελεχώς ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα και υπολογιστές τόσο των εμπλεκόμενων στο διεθνές κύκλωμα, όσο και του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα χωρίς να βρεθεί και να προταθεί εκ μέρους τους το παραμικρό στοιχείο που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε οποιονδήποτε. Σημειώνεται ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ουδέποτε είχε στην κατοχή του τηλέφωνο προσωρινής χρήσης (burner phone) σε αντίθεση με τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος, που τα χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

  Τρίτον, το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα στηρίζεται στην κατάθεση ενός εκ των δύο εγκεφάλων της σπείρας, ο οποίος έχει αποδεχτεί την ενοχή του σε 38 κατηγορίες, που επισείουν κάθειρξη μέχρι 750 χρόνια και ο οποίος έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ το ποσό των 49 εκατ. δολαρίων ως προϊόν παράνομου πλουτισμού από τη συμμετοχή στο εν λόγω κύκλωμα.

  Ο μάρτυρας αυτός ο οποίος έχει παραδεχτεί την ενοχή του, έχει συμφωνήσει να συνεργάζεται με τις Αμερικανικές αρχές με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του.

  Έχει παραδεχτεί ότι κατά τη δράση του χρησιμοποίησε πολλούς τρόπους εξαπάτησης και απόκρυψης των παράνομων πράξεων και κερδών του, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρησιμοποίηση κινητών τηλεφώνων προσωρινής χρήσης (burner phones), πληρωμές πληροφοριοδοτών με μετρητά κρυμμένα σε χρηματοκιβώτια, χρήση μεσαζόντων, κ.α.. 

  Ο μάρτυρας κατά την εξέτασή του (στο δικαστήριο) υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με προηγούμενες καταθέσεις του (στις αρχές). Είναι προφανές ότι η κατάθεση αυτού του ατόμου με μακρά διαδρομή απάτης και εξαπάτησης, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μαρτυρία.

  Στις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν έργο οι συνήγοροι του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης και την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων αθωότητάς του.

  Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας πιστεύει ακράδαντα ότι οι ένορκοι, έχοντας υπόψη τους το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, θα αποφανθούν αβίαστα ότι είναι αθώος και σύντομα θα βρεθεί και πάλι με την οικογένειά του".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων