Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Δεκ-2019 13:39

  Μίχαλος: Ζήτημα προτεραιότητας και το 2020 η αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης των εταιρειών

  Μίχαλος: Ζήτημα προτεραιότητας και το 2020 η αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης των εταιρειών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την ευκαιρία του νέου έτους, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στις συνθήκες που διαφαίνονται για το 2020, τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, τα ζητήματα που συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητες για την αγορά, ενώ τόνισε την ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν στην άκρη τις μικροκομματικές τους αντιπαλότητες, καθώς αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

  Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

  "Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, εδραιώνεται στην αγορά και στην κοινωνία η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Το 2020 είναι η χρονιά που πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

  Τα εμπόδια, πάντως, εξακολουθούν να είναι πολλά, εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος που δυστυχώς γίνεται όλο και πιο αβέβαιο. Παρατηρείται επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην ανατολική Μεσόγειο, τα προβλήματα είναι πολλά και περίπλοκα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν στην άκρη τις μικροκομματικές τους αντιπαλότητες, καθώς αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

  Βεβαίως, ομοψυχία δεν χρειάζεται μόνο στα εθνικά θέματα αλλά και στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Η επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι η οριστική επιστροφή στην ανάπτυξη και η αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών χρειάζεται σύνεση, συναίνεση και συνεργασία.

  Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την αγορά εξακολουθεί να αποτελεί η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για την αναζωογόνηση της αγοράς, ενώ ευνοϊκό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα θα έχει και ο αναπτυξιακός νόμος, που βελτιώνει αισθητά το επενδυτικό περιβάλλον. Αναμένουμε το αμέσως προσεχές διάστημα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, που και αυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

  Τα επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να δημιουργήσει ξανά προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ