Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 11:44

  Ποσό 20 εκατ. ευρώ προσφέρει η Viva Wallet για την Praxia

  Ποσό 20 εκατ. ευρώ προσφέρει η Viva Wallet για την Praxia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύριο Παρασκευή αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Praxia Bank, με τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που καλείται να αξιολογήσει της πρόταση της Viva Wallet, η οποία φέρεται να είναι η επικρατέστερη για τη διάσωση της τράπεζας, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις εναλλακτικές προτάσεις φαίνεται και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει το τσεχικό fund ΕΜΜΑ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για το κατά πόσον συνοδεύεται με την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς ούτε φυσικά το ακριβές ύψος των κεφαλαίων που προτίθεται να καταβάλει για τη διάσωση της τράπεζας. 

  Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Viva Wallet, όπως αναφέρεται, συνίσταται στην εξαγορά της τραπεζικής άδειας που διαθέτει η Praxia Bank με την εισφορά 20 εκατ. ευρώ, αλλά προϋποθέτει το "ξεκαθάρισμα" της τράπεζας από το διοικητικό και λειτουργικό κόστος, που συνεπάγεται η διατήρηση της σημερινής μορφής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ο σημερινός βασικός μέτοχος έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αποεπένδυσης, προχωρώντας σε δραστικές περικοπές για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας της τράπεζας που σήμερα απορροφά περί τα 5 εκατ. ευρώ τον μήνα. Μοναδική λύση προς αυτή την κατεύθυνση δείχνει να προβάλει η δραστική συρρίκνωση του προσωπικού των 230 υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στην Praxia Bank, το οποίο θα πρέπει να αποζημιωθεί από νέα κεφάλαια που θα καταβάλει ο μέτοχος της τράπεζας προκειμένου η τράπεζα να πωληθεί ουσιαστικά απαλλαγμένη από διοικητικές και μισθολογικές επιβαρύνσεις. Το πλάνο της Viva για την επένδυση στην Praxia μπορεί να υποστηριχθεί από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί από την ΤτΕ και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. 

  Στόχος της Viva φέρεται να είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της σε πλήρες τραπεζικό ίδρυμα, αναπτύσσοντας ωστόσο το δικό της business plan, για το οποίο έχει δεσμευτεί έναντι των μετόχων της και το ποίο απέχει πολύ από αυτό που επιχείρησε να αναπτύξει η Praxia. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ