Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 08:39

  "Κόντρα" επενδυτικών κολοσσών για την απόκτηση της Wind Ελλάς

  "Κόντρα" επενδυτικών κολοσσών για την απόκτηση της Wind Ελλάς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Με το ενδιαφέρον των Providence Equity Partners, Warburg Pincus και BC Partners να βρίσκεται στο προσκήνιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιείται για την πώληση της Wind Ελλάς.

  Ο σύμβουλος του διαγωνισμού, JP Morgan, παρέλαβε αργά χθες το απόγευμα για λογαριασμό των βασικών μετόχων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας τις μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν και οι οποίες θα τεθούν προς αξιολόγηση. Μένει να διαπιστωθεί ποιοι εκ των ενδιαφερόμενων υπέβαλαν τελικώς ισχυρή πρόταση ώστε να κριθεί εάν θα προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση.

  Όπως έγκαιρα έχει αναφέρει το Capital.gr., το ύψος των μη δεσμευτικών προσφορών θα καθορίσει και τη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς αυτές θα πρέπει να πλησιάσουν τον πήχη που έχει τεθεί από τους πωλητές, την Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners που κατέχουν την πλειοψηφία (95%) της Crystal Almond Holdings Limited, μητρικής της Wind Ελλάς.

  Κλειδί το τίμημα

  Όλη αυτή την περίοδο, πληροφορίες από την αγορά οι πωλητές έχουν τοποθετήσει τον πήχη στη βάση ενός enterprise value που μπορεί να φθάσει ή να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ωστόσο είναι πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το εάν θα επιτευχθεί αυτό το τίμημα ή εάν θα προσαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα.

  Σύμφωνα με κύκλους της Wind, η JP Morgan θα αξιολογήσει τις μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν και, εφόσον πληρούνται οι όροι που έχουν τεθεί, θα προχωρήσει σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με έναν ή και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

  Η διαδικασία θα απαιτήσει εύλογο χρόνο να ολοκληρωθεί και, όπως αναφέρθηκε, η έκβαση της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα λάβουν οι Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners για το κατά πόσον οι προτάσεις είναι σε τέτοιο βαθμό ικανοποιητικές ώστε να προχωρήσουν σε αποεπένδυση από τη Wind έπειτα από περίπου μια οκταετία.

  Εφαλτήριο

  Ωστόσο, στην αγορά εκτιμάται πως το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επενδυτικούς κολοσσούς του μεγέθους των Providence Equity Partners, Warburg Pincus και BC Partners αποτελεί ισχυρό εφαλτήριο για τη συνέχεια.

  H Providence Equity Partners διαθέτει συνολικά, μέσω των συνδεδεμένων εταιρειών του, υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 54 δισ. δολαρίων και τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικά deals στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

  Αντίστοιχα, η Warburg Pincus, με έδρα στην Ν. Υόρκη, διαθέτει σήμερα υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 62 δισ. δολαρίων που έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 190 εταιρείες. Όσο για τη BC Partners, μέσω των δέκα funds που έχει συστήσει, εμφανίζεται να διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια 25 δισ. δολαρίων.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Ξεκινά η κούρσα για την πώληση της Wind Ελλάς

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων