Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Δεκ-2019 14:36

  Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Fitch

  Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η Fitch
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετική για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου παραμένει η Fitch, σε έκθεσή της για τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης, για τις οποίες σημειώνει ότι οι συνολικές προοπτικές τους είναι αρνητικές.

  Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο οίκος, οι θετικές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες αντανακλούν την προσδοκία της ότι τα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών, αν και εξακολουθούν να είναι πολύ αδύναμα, θα βελτιωθούν περαιτέρω το 2020, καθώς η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) συνεχίζεται.

  Σε ό,τι αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, η Fitch σημειώνει ότι οι προοπτικές τους για το 2020 είναι αρνητικές, καθώς η αδύναμες προοπτικές για τον ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ και η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στα έσοδά τους.

  Ο οίκος αναμένει ότι οι πιστωτικές ζημίες θα αυξηθούν από τα κυκλικά χαμηλά επίπεδα και οι τράπεζες που είναι ασθενέστερες και έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από τα καθαρά έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σημαντικές πιέσεις στην κερδοφορία τους.

  Ωστόσο, η Fitch σημειώνει ότι δεν αναμένει απότομη αύξηση των NPLs, καθώς η ανεργία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια θα βοηθήσουν τους δανειολήπτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Εκτιμά επίσης ότι οι τράπεζες της Νότιας Ευρώπης θα συνεχίσουν να μειώνουν το ύψος των παλαιών NPLs μέσω εκχωρήσεων, καθώς τα χαμηλά επιτόκια θα διατηρήσουν τη ζήτηση από επενδυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων