Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Δεκ-2019 07:47

  Στις συμπληγάδες η Notos Com λόγω του Brexit

  Στις συμπληγάδες η Notos Com λόγω του Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Νέα εμπόδια, αυτή τη φορά λόγω του Brexit, φαίνεται να αντιμετωπίζει η αναδιάρθρωση της Notos Com. 

  Μπορεί, οι τράπεζες, η Pillarstone, η Notos Com και το βρετανικό επενδυτικό fund M&G να έχουν καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης που προβλέπει "κούρεμα" των δανείων του ελληνικού λιανεμπορικού ομίλου πάνω από 78%, ωστόσο η όλη προσπάθεια μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να ναυαγήσει λόγω των θεμάτων που αντιμετωπίζει η M&G εξαιτίας του Brexit. 

  To επενδυτικό fund ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι παύει επ' αόριστον να δέχεται αιτήματα ρευστοποίησης, κάτι που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη πτώση της μετοχής του και έχει προκαλέσει φόβο στην αγορά για το πόσα άλλα funds θα δηλώσουν τα επόμενα 24ωρα ανάλογη αδυναμία. 

  Η M & G, έκανε γνωστό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πως η πίεση των επενδυτών που ζητούν τα χρήματά τους έχει ξεπεράσει την ταχύτητα με την οποία θα μπορούσε να πουλήσει ακίνητα, οδηγώντας την να αναστείλει τυχόν αιτήματα εξαγοράς που έγιναν μετά το μεσημέρι της Τετάρτης.

  Σε σχετική της ανακοίνωση η M&G αναφέρει πως: "Λόγω της αλλαγής στη στρατηγική καθώς και της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, αποφασίσαμε να μειώσουμε την έκθεσή μας σε όλες τις μορφές επενδύσεων σε ακίνητα, λόγω των αβεβαιοτήτων στο παραδοσιακό λιανικό εμπόριο".

  Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις δημιουργούν προσκόμματα στο σχέδιο εξυγίανσης της Notos Com, αναφέρουν τραπεζικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν πως οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση της Notos Com βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρετανικό fund με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, προβλέπεται να βάλει 13,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα ήταν και τα κεφάλαια τα οποία είχε συμφωνήσει να εισφέρει η Pillarstone, η οποία τελικά χρηματοδότησε τη Notos Com με μόλις 7 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 13,5 εκατ. ευρώ, τα 7 εκατ. ευρώ, με βάση τα όσα προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης, θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή του δανείου που είχε χορηγήσει η Pillarstone και τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και του business plan που έχει εκπονηθεί και έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες. Σε ό,τι αφορά τα δάνεια, Τράπεζες και M&G έχουν καταλήξει σε κούρεμα άνω του 78% δηλαδή από τα 140 εκατ. ευρώ που σήμερα οφείλει η Notos Com αυτά να μειωθούν στα 30 εκατ. ευρώ. Βέβαια όλα αυτά υπό την αίρεση ότι τα προβλήματα στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα επηρεάσουν το συγκεκριμένο deal.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ