Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 08:13

  Τι απαντά η πλευρά Δουζόγλου για την Creta Farms

  Τι απαντά η πλευρά Δουζόγλου για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα άφησε χθες η πλευρά του εκ Βενεζουέλας ορμώμενου επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου για το αν ήταν υπαρκτό το ενδιαφέρον του για την Creta Farms, αν είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότη από τις τράπεζες και γιατί εν τελεί δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Creta Farms.

  Ο κ. Λαυρέντης Αλβέρτης, δικηγόρος και εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία, υποστήριξε πως επεδίωξε την εξαγορά ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Creta Farms, αλλά η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε "επειδή” όπως ανέφερε "δεν υπήρξε το επιδιωκόμενο επίπεδο συνεννόησης με τη διοίκηση της εταιρείας”. 

  Ας σημειωθεί ότι η πλευρά Δουζόγλου εμφανίσθηκε στο προσκήνιο στις αρχές του καλοκαιριού όταν ο κ. Τάκης Δομαζάκης, εκ των ιδρυτών της αλλαντοβιομηχανίας είχε κάνει γνωστό πως είχε έρθει σε συμφωνία με τον κ. Δουζόγλου για να αναλάβουν την τύχη της χειμαζόμενης κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Η πλευρά Δουζόγλου ποτέ δεν διέψευσε αυτή την πληροφορία αλλά ούτε και επεδίωξε, όπως προέκυψε από τα όσα είπε χθες ο κ. Αλβέρτης, να παρουσιάσει την πρότασή της στις Τράπεζες.

  Αντιθέτως από τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr αλλά και από όσα είπε χθες ο κ. Αλβέρτης, η πλευρά του κ. Δουζόγλου ξεκίνησε συζητήσεις με τον κ. Δομαζάκη, αλλά στην πορεία επεδίωξε να βρει άλλο partner που θα αναλάμβανε το management της Creta Farms. 

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr,  από τα τέλη Ιουνίου οπότε και εμφανίσθηκε στο προσκήνιο μέχρι και πριν εκπνεύσει η διορία για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς αναζητούσε management με γνώση του κλάδου για να "τρέξει" το project. Για τον λόγο αυτό είχε έρθει σε επαφή με ισπανική εταιρεία προκειμένου αυτή να αναλάβει να "τρέξει" το συγκεκριμένο project. Τελικά οι Ισπανοί έκαναν πίσω. 

  Σύμφωνα με τον κ.  Αλβέρτη σχεδόν όλοι οι διεκδικητές της Creta Farms προσέγγισαν την πλευρά Δουζόγλου ενώ σημείωσε πως μεταξύ αυτών ήταν και η Impala η οποία έχει προκριθεί να αναλάβει την τύχη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

  Ο κ. Αλβέρτης ανέφερε πως δεν κρίθηκαν επαρκή τα στοιχεία που ανέβηκαν στο data room καθώς δεν δόθηκαν στοιχεία από την έρευνα του διενεργεί η Deloitte στην Creta Farms ούτε το πόρισμα της PwC. Ωστόσο παρά τα ελλιπή στοιχεία η πλευρά Δουζόγλου ζήτησε από τον Σύμβουλο, δηλαδή την ΕΥ και τις Τράπεζες παράταση 4 ημερών, η οποία δεν δόθηκε, προκειμένου να "κλειδώσει” την προσφορά. 

  Παρά το "ναυάγιο” με την Creta Farms, ο κ. Αλβέρτης σημείωσε πως ο κ. Δουζόγου ενδιαφέρεται να επενδύσει στον τομέα των τροφίμων, όπως στον κλάδο του γιαουρτιού, του ελαιολάδου, της τομάτας κ.α. υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ