Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Δεκ-2019 13:24

  ΕΑΣΕ: Ημερίδα "C-Suite Διαδρομές" για τον ρόλο του CEO στην Ηγεσία του Αύριο

  ΕΑΣΕ: Ημερίδα "C-Suite Διαδρομές" για τον ρόλο του CEO στην Ηγεσία του Αύριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εντυπωσιακή ήταν η απήχηση του επιχειρηματικού κόσμου στην ενδιαφέρουσα, νέα Ημερίδα της ΕΑΣΕ "C-Suite Διαδρομές", η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 2η χρονιά με θέμα: Chief Evolution Officer Τελικός Προορισμός: το Αύριο" Αθηνών.

  Περισσότεροι από 250 CEOs και C-level στελέχη έδωσαν το παρόν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση – που στοχεύει να αποτελεί τόπο συνάντησης και διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου, με επίκαιρη και σύγχρονη θεματολογία που αφορά άμεσα τα διευθυντικά και ανώτερα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων σήμερα.

  Η φετινή διοργάνωση εμπνεύστηκε από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους και πραγματεύτηκε τους τρόπους με τους οποίους ο επιχειρηματικός ηγέτης καλείται να διαμορφώσει την πορεία μίας εταιρείας και να καθοδηγήσει το προσωπικό της, συχνά εν μέσω αναταράξεων.

  Αλλάζοντας την απόδοση της συντομογραφίας CEO (Chief Executive Officer), η Ημερίδα υπογράμμισε ότι ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος είναι ουσιαστικά Chief Evolution Officer, εξελίσσοντας διαρκώς τον εαυτό του και την εταιρία μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς αστάθειας.

  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα της ψηφιακής εξέλιξης της Ελλάδας με στρατηγικούς πυλώνες το 5G, τα Digital Skills, την Ψηφιοποίηση του κράτους και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε επιμέρους τομείς της οικονομίας.

  "Θέλουμε να αυξήσουμε τον προβληματισμό στα θέματα της καθημερινής ζωής ενός στελέχους που συνήθως δεν αγγίζουμε, λόγω της πληθώρας των υποχρεώσεών μας. Στις μέρες μας καλούμαστε με αυξανόμενους ρυθμούς να αλλάξουμε ως άνθρωποι, να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και επικοινωνούμε, να αλλάξουμε σε επίπεδο επαγγελματικό, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Πρέπει επομένως να μάθουμε και να εξοικειωθούμε με πολλά. Σήμερα, ένα ανώτατο διοικητικό στέλεχος χρειάζεται να αναπτύξει διαφορετικές δεξιότητες για να μπορέσει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να καταφέρει μεγάλα επιτεύγματα. Απαιτείται, δηλαδή, να αλλάξει τα λεγόμενα soft skills του. Κι έχουμε να κάνουμε αρκετά βήματα και αρκετή προσπάθεια, ώστε να αγκαλιάσουμε την αλλαγή" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η κα Μαρίκα Λάμπρου, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΑΣΕ και Επικεφαλής της Ομάδας Οργάνωσης των C-Suite Διαδρομών.

  Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της XEROX επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Είμαι ευτυχής που βρισκόμαστε, για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτή την κατάμεστη αίθουσα για τη διοργάνωση της Ημερίδας C-Suite Διαδρομές. Όλοι εδώ γνωρίζουμε ότι η θέση ενός CEO στην Ελλάδα του σήμερα είναι ‘υψηλού ρίσκου’ και απαιτεί άμεσα αντανακλαστικά. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της Ηγεσίας, η ΕΑΣΕ φιλοδοξεί να λειτουργεί ως πυξίδα και σημείο αναφοράς για τα μέλη της, προ(σ)καλώντας σε έναν γόνιμο διάλογο για το μέλλον, αλλά και να ευνοήσει τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας με τους νέους."

  Στο βήμα των ‘C-Suite Διαδρομών’ ανέβηκαν πολλοί, εκλεκτοί και καταξιωμένοι στον τομέα τους ομιλητές. Οι κ.κ. Άγγελος Μοχλούλης, Διευθύνων Σύμβουλος PIERALISI Hellas, Δημήτρης Ανδριόπουλος, Chairman & CEO, Dimand Real Estate Development, Τόλης Βασιλακάκης, Γενικός Διευθυντής, AVIN OIL ΑΒΕΝΕΠ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO ΑΕΒΕ, Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, IBM Ελλάδος & Κύπρου, Konstantin Zois, Γενικός Διευθυντής Digital Industries, Siemens Ελλάδας, Μιχάλης Κασιμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος,  Hewlett Packard Hellas  ΕΠΕ, Μαρία Μπούρα, Director Government & Industry Relations and Innovation,  Ericsson, Θεόδωρος Κρίντας, Founder & CEO, Koubaras Ltd, Ζήνα Μαυροειδή, Managing Director, e-fresh.gr, Βάσω Παναγιωτοπούλου, BU Director, Leadmark, Πέγκυ Βελλιώτου, Γενική Διευθύντρια, Advisory, KPMG, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος Linkage Greece & Cyprus, Στέλλα Βουλγαράκη, Chief People Officer, Intrasoft International, Παναγιώτης Ζήκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Otis Ελλάδας & Κύπρου, Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration, Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος LeasePlan, Στέφανος Νίκας, ReGeneration Ambassador, Brand Manager, Coca-Cola Greece, Cyprus & Malta και Δέσποινα Πολυζωίδου, ReGeneration Ambassador, Graduate Trainee - Retail Sales Account Manager, WIND.

  Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε η Δημοσιογράφος και Senior Editor, Fortune Greece, κα Μαρία Ακριβού.

  Την εκδήλωση C-Suite διαδρομές της ΕΑΣΕ υποστήριξαν:
  Κύριος Χορηγός: XEROX, Χορηγοί: EDENRED, LEADMARK, LIGHTHOUSE, VOLVO, Υποστηρικτής: STRATEGY TECHNICS, Χορηγός Ταχυμεταφορών: SPEEDEX, Χορηγός επικοινωνίας: SOHOSQUARE

  Ακολουθεί το αναλυτικό Πρόγραμμα της  Ημερίδας:

  1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

  Ο κ. Άγγελος Μοχλούλης, Διευθύνων Σύμβουλος PIERALISI Hellas, μιλώντας για την "πτήση" μας προς το τεχνολογικό αύριο στον πρόλογο της Ημερίδας, τόνισε ότι μαζί με την τεχνολογική μετάλλαξη της ζωής μας έχουν συντελεστεί αντιστοίχως τεράστιες αλλαγές στην εταιρική κουλτούρα, δομή και λειτουργία.

  2. Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ENOΣ CEO ΣΗΜΕΡΑ

  Οι κ.κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Chairman & CEO, Dimand Real Estate Development, Τόλης Βασιλακάκης, Γενικός Διευθυντής,  AVIN OIL ΑΒΕΝΕΠ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος,  METRO ΑΕΒΕ και Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος,  IBM  Ελλάδος & Κύπρου συζήτησαν στη σκηνή και μοιράστηκαν  απόψεις σε έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα διάλογο.

  3. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  "Ο ρόλος του σύγχρονου Ηγέτη είναι να προετοιμάζει την επιχείρηση γι’ αυτά που έρχονται" επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Konstantin Zois, Γενικός Διευθυντής Digital Industries, Siemens Ελλάδας. Ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος,  Hewlett Packard Hellas  ΕΠΕ υπογράμμισε ότι ήδη βρισκόμαστε στην εποχή του Artificial Intelligence ενώ για το συναρπαστικό μέλλον του 5G που είναι ήδη εδώ μίλησε η κα  Μαρία Μπούρα, Director Government & Industry Relations and Innovation,  Ericsson.

  4. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (β’ Μέρος)

  Ο κ. Θεόδωρος Κρίντας, Founder & CEO, Koubaras Ltd περιέγραψε ένα νέο μοντέλο συναλλαγών με επίκεντρο το Blockchain. "Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι κάτι που γνωρίζουμε αλλάζει. Business Disruption ή αλλιώς εξέλιξη". Γι’ αυτή τη νέα πραγματικότητα των καταναλωτών μίλησε η κα Ζήνα Μαυροειδή, Managing Director,  e-fresh.gr, ενώ η κα Βάσω Παναγιωτοπούλου, BU Director,  Leadmark παρουσίασε τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη συνδέεται με τις πωλήσεις και το Marketing.

  5. ΤΟ COCKPIT-ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  Για τη μετάβαση στο μέλλον οι CEOs πρέπει να γνωρίζουν καλά, όπως και ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους, το cockpit. Η κα Πέγκυ Βελλιώτου, Γενική Διευθύντρια, Advisory,  KPMG  και ο κ. Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος  Linkage Greece & Cyprus συναντήθηκαν  σε έναν απολαυστικό διάλογο on stage.

  6. ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ-ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

  Για τους τρόπους προσέλκυσης των νέων μίλησε το τελευταίο πάνελ της Ημερίδας στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Στέλλα Βουλγαράκη, Chief People Officer,  Intrasoft International, Παναγιώτης Ζήκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος,  Otis Ελλάδας & Κύπρου, Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director,  ReGeneration, Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος  LeasePlan, Στέφανος Νίκας, ReGeneration Ambassador, Brand Manager,  Coca-Cola Greece, Cyprus & Malta  και Δέσποινα Πολυζωίδου, ReGeneration Ambassador, Graduate Trainee - Retail Sales Account Manager,  WIND.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων