Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Νοε-2019 11:35

  O Θεοδόσης Μιχαλόπουλος νέος CEO για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

  O Θεοδόσης Μιχαλόπουλος νέος CEO για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει και επισήμως τη θέση του CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

  O κ. Μιχαλόπουλος έχει διαγράψει μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και στην Microsoft ειδικότερα, με πιο πρόσφατη θέση αυτή του   Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για την Microsoft στην Ελλάδα την Κύπρο και τη Μάλτα.  (Enterprise Commercial Sales Director).  Από τον ρόλο του αυτό,  συνέβαλλε σε σημαντικές εμπορικές επιτυχίες στις τρεις αγορές ευθύνης του, αλλά και στον συνολικό εκσυγχρονισμό του μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας.

  Σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Μιχαλόπουλος δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς η ανάθεση  αυτού του σημαντικού ρόλου έρχεται σε μια ευοίωνη χρονική στιγμή, τόσο για την εταιρεία όσο και την οικονομία γενικότερα. Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία, η αγορά  εμφανίζεται ολοένα και πιο ανοιχτή στη υιοθέτησή τους, ενώ έχουμε αρχίσει, ως κοινωνία, να αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο εύρος της θετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία, τόσο για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας,  όσο και για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Ειδικά για την Ελλάδα, θα ήθελα να προσθέσω πως είμαστε εδώ  με συνέπεια τα τελευταία 27 χρόνια, υποστηρίζοντας, με καινοτόμες και αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις κάθε προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα 27!".

  Στα άμεσα σχέδια του κ. Μιχαλόπουλου παραμένει η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, με έμφαση στις τεχνολογίες Cloud και τη σταδιακή υιοθέτηση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης.

  Ο κ. Philippe Rogge, Πρόεδρος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: 

  "Σήμερα, η δυναμική  που προσφέρει η τεχνολογία στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα είναι σημαντικότερη από ποτέ. H Microsoft, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στη περαιτέρω ανάπτυξη των πελατών και συνεργατών μας αλλά και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Είμαι σίγουρος ότι η βαθιά εξειδίκευση και γνώση του αντικειμένου του, το ταλέντο και η αποφασιστικότητα του κ. Μιχαλόπουλου, που από σήμερα αναλαμβάνει τη θέση του CEO, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες συνεργασίες και θα επιταχύνουν την πορεία των πελατών και συνεργατών μας  προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό". 

  Ο κ. Μιχαλόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 2014, με ευθύνη τη Διεύθυνση Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Channels Group) για την Ελλάδα, προερχόμενος από τη Vodafone, με εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις πωλήσεων και marketing. 

  Κατέχει BEng in Electrical & Electronic Engineering από το Πανεπιστήμιο του Sussex και MSc in Communications & Signal Engineering από το Imperial College of Science & Technology του Λονδίνου καθώς και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:14 23/01

  Dynamics 365 Business Central-InnovEra από την Data Communication

  20 αναβαθμίσεις το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019.

  23:57 21/01

  Netflix: Αύξηση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο

  Οι προβλέψεις για τους συνδρομητές έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  12:39 14/01

  Κυρ. Πιερρακάκης: Τέλος του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση του δικτύου 5G

  Όσο πιο πυκνές οι κεραίες τόσο μικρότερη η ακτινοβολία, λέει ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ.

  09:46 14/01

  Microsoft: Σταματά από σήμερα την τεχνική υποστήριξη των Windows 7

  Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές.

  13:50 13/01

  H Πέγκυ Αντωνάκου επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

  "Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη", δήλωσε η ίδια.

  10:03 13/01

  Ιπτάμενο ταξί έκανε πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

  Ιπτάμενο ταξί χωρίς πιλότο έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα, παρουσία αξιωματούχων της πολιτείας των ΗΠΑ και περίπου 100 θεατών.

  10:55 08/01

  EY: Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση των υπηρεσιών έξυπνου σπιτιού

  Το 72% είναι σκεπτικό ως προς τη γνωστοποίηση προσωπικών τους δεδομένων, ακόμα και σε αξιόπιστες ιστοσελίδες.