Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 08:32

  Turnaround στην Ελλάδα για την πολυεθνική Mars

  Turnaround στην Ελλάδα για την πολυεθνική Mars
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αύξηση πωλήσεων άνω του 8% στην ελληνική αγορά κλείνει το 2019 για την πολυεθνική εταιρεία Mars, έναντι μείωσης 7% την προηγούμενη χρήση.

  Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης παρουσία του Jonas Schauman, Γενικού Διευθυντή της Mars East Med και στελεχών της εταιρείας, η ελληνική αγορά ανακάμπτει στην τρέχουσα χρήση έπειτα από ένα δύσκολο 2018, χρονιά κατά την οποία το μερίδιο της εταιρείας είχε βρεθεί υπό πίεση, όπως και το 2017.  

  "Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την εικόνα και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στο τέλος του 2019. Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, βασιζόμενοι πάνω στις πολύ σταθερές συνεργασίες με τους πελάτες μας στην τοπική αγορά, με στόχο να δημιουργήσουμε αμοιβαία οφέλη για τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές μας”, ανέφερε ο Jonas Schauman.

  Όπως σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας, η Mars East Med θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη κατηγοριών στις οποίες η εταιρεία έχει υψηλά μερίδια, καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας της στις κατηγορίες όπου διαβλέπει πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης.

  Η Mars είναι μια παγκόσμια εταιρεία με πάνω από 100 χρόνια ιστορία, παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες και δίκτυο 125 χιλιάδων συνεργατών, διαθέτοντας ένα πολύ γνωστό χαρτοφυλάκιο σημάτων, όπως τα Mars, M&M's, Bounty, Dove, Maltesers, Whiskas,  Pedigree, Uncle Ben's, Orbit κ.α.

  Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ελέγχεται μετοχικά από την οικογένεια Mars, πραγματοποιώντας ετήσιες πωλήσεις άνω των 35 δισ. δολαρίων. Εξ αυτών, το 52% πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, το 22% στη Δ. Ευρώπη, το 14% στην Ασία και το 8% στην Κ. Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

  Με βάση τη δομή του ομίλου, η Ελλάδα έχει οριστεί ως βάση για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (Mars East Med), στην οποία περιλαμβάνονται επίσης οι αγορές της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αποτελώντας μια αγορά πάνω από 20 εκατ. καταναλωτών.

  Η δομή της Mars East Med πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 50 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμη:

  - Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Mars

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ