Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Νοε-2019 08:16

  Κίνηση ματ από τα Attica με το βλέμμα στο Ελληνικό

  Κίνηση ματ από τα Attica με το βλέμμα στο Ελληνικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Σε μια κίνηση ματ, η οποία θα αλλάξει το τοπίο στο εγχώριο λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο και online shopping, των κλάδων ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών, προχώρησαν οι μέτοχοι της Attica Πολυκαταστήματα.

  Οι κ.κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Α. Σγουμπόπουλος, της Attica Πολυκαταστήματα ήρθαν σε συμφωνία με τον όμιλο Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, τον Γιάννη Σαραντίτη, τον όμιλο Τσάκου και θεσμικά χαρτοφυλάκια, για τη δημιουργία εταιρείας συμμετοχών στην οποία θα εισφερθούν τα πολυκαταστήματα, συμμετοχές σε άλλες λιανεμπορικές και χονδρεμπορικές δραστηριότητες όπως η εταιρεία χονδρικής ενδυμάτων που έχουν συστήσει οι μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα με τον κ. Α. Στράτο, και η Cosmobrands που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών αλλά και σημαντικά κεφάλαια, το ύψος των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστο. Η είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων γίνεται μέσω του επενδυτικού σχήματος Virtus International Partners.

  Μέσω αυτής της κίνησης δημιουργείται ο μεγαλύτερος λιανεμπορικός και χονδρεμπορικός όμιλος στον κλάδο της ένδυσης, των αξεσουάρ και των καλλυντικών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

  Σε ό,τι αφορά αυτό καθ’ αυτό το business, ο νέος όμιλος θα στοχεύσει στην ενίσχυση των υπαρχόντων δραστηριοτήτων, την επέκταση στο εξωτερικό, την ανάληψη νέων αντιπροσωπειών και την αξιοποίηση συνεργειών με όσους από τους νέους επενδυτές έχουν σχετικές δραστηριότητες σε τουριστικά project, όπως αυτό στο Ελληνικό -η Αττικά Πολυκαταστήματα κατέχει μειοψηφική μετοχική συμμετοχή. Το πλάνο ανάπτυξης προβλέπει τη διεύρυνση στο χονδρικό εμπόριο ένδυσης, αξεσουάρ, καλλυντικών και του online shopping, τη δημιουργία νέων πολυκαταστημάτων σε νέες περιοχές, τη δημιουργία νέων μονοθεματικών καταστημάτων γνωστών οίκων του εξωτερικού και την επέκταση του καταστήματος της Attica Πολυκαταστήματα στο City Link στην Αθήνα. Ειδικά για το πολυκατάστημα των Αθηνών προβλέπεται η επέκτασή του κατά 4.000 τ.μ. η οποία θα φέρει στα ταμεία της Attica Πολυκαταστήματα τζίρο τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

  Στόχος του νέου σχήματος είναι και η απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Attica Πολυκαταστήματα (25,2%) που είχε περιέλθει στις τράπεζες, σε συνέχεια της εκποίησης του "πακέτου" (10,5%+25,2%) που κατείχε η Folli Follie, μέσω πλειστηριασμού. Η Attica Πολυκαταστήματα έχει ήδη αποκτήσει το 10% έναντι 12,133 εκατ. ευρώ.

  Πέρυσι η Αττικά Πολυκαταστήματα, εμφάνισε πωλήσεις 181,31 εκατ. ευρώ έναντι 178,84 εκατ. ευρώ το 2017 (+1,38%), με τα άλλα έσοδα να υπερβαίνουν τα 6,645 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 16,225 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 8,292 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία κατέχει ποσοστό συμμετοχής 49,9% στην εταιρεία COSMOBRANDS A.E, ενώ πέρυσι απέκτησε ποσοστό συμμετοχής 49% επί της εταιρείας Retail Vision United Distribution A.E. η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ειδών ένδυσης. Ο σημερινός κύκλος εργασιών της εταιρείας συμμετοχών και των συγγενών επιχειρήσεων των Attica ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολούν ανέρχεται σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων