Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 14:42

  Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός

  Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον εγχώριο μεταλλευτικό κλάδο υλοποιεί η Ελληνικός Χρυσός. Συνολικά, στα ενεργά και παραγωγικά μεταλλεία των Μαύρων Πετρών Στρατωνίου, και της Ολυμπιάδας, καθώς και στο έργο των Σκουριών η επένδυση της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Eldorado Gold, ξεπερνά, σε αξία, το 1 δισ. δολάρια.

  Ως εκ τούτου, το αποτύπωμα που δημιουργεί στην οικονομία η δραστηριότητα της μεταλλευτικής εταιρείας είναι ιδιαίτερα ισχυρό και μεταφράζεται σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

  Άνω των 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα για το κράτος

  Στα Μεταλλεία Κασσάνδρας απασχολούνται σήμερα 1.600 άτομα, ενώ η υποστήριξη σε τοπικούς εργολάβους και προμηθευτές, καθώς και η αξία των έργων για την τοπική κοινωνία υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ. 

  Μέχρι σήμερα η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός έχει αποφέρει 360 εκατ. ευρώ έσοδα για το ελληνικό κράτος, 225 εκατ. ευρώ σε μισθούς και επιδόματα, 800 εκατ. ευρώ σε Έλληνες προμηθευτές και 620 εκατ. από εξαγωγές.

  Στην πλήρη ανάπτυξή της, η επένδυση θα ενισχυθεί κατά 2 δισ. δολάρια, ενώ πρόκειται να δημιουργήσει 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και να αποφέρει περί τα 2,5 δισ. ευρώ έσοδα για το ελληνικό κράτος.  

  Ελληνικός Χρυσός

  Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός θα συμβάλει καταλυτικά στην αναχαίτιση του brain drain, ενώ η μεταλλευτική δραστηριότητα θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό στην περιφέρεια. Όπως εξάλλου, έχει αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns, οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν "καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας για τις οικογένειες και τις τοπικές επιχειρήσεις, θα οδηγήσουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στην πληρωμή σημαντικών φόρων και στην ύπαρξη εσόδων από εξαγωγές για γενιές".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ